Scroll to top

10 βήματα που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό αν δουλεύεις από το σπίτι


- 14 Νοεμβρίου 2020

 •  

   

  Παλιά θεωρούσαμε τυχερούς αυτούς που δεν ήταν αναγκασμένοι να βρίσκονται σε ένα γραφείο όλη μέρα, με συνεχόμενα άσκοπα meetings και συσσωρευμένες χρονοβόρες δραστηριότητες, αυτό είναι κάτι ωστόσο που πλέον οι περισσότεροι από εμάς βιώνουμε, καθώς το lockdown πάει χέρι-χέρι με την τηλεργασία.

  Είτε απολαμβάνεις, είτε μισείς την νέα πραγματικότητα της δουλειάς από το σπίτι, σίγουρα γνωρίζεις ότι όταν βρίσκεσαι στον προσωπικό σου χώρο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή και να ξεφύγεις από το χρονοδιάγραμμα σου.

  Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά από το σπίτι συνήθως σου τρώει περισσότερο χρόνο και σε κάνει να νιώθεις λιγότερο παραγωγικός, κάτι τέτοιο ωστόσο μπορεί να διορθωθεί αν ακολουθήσεις τα παρακάτω 10 απλά βήματα.

  1. Σηκωθείτε νωρίς
  Ένα από τα πολλά σπουδαία στην εργασία από το σπίτι είναι η ελευθερία που σας προσφέρεται, ωστόσο μπορεί να περιοριστεί αρκετά, με τους τόνους δουλειάς που έχετε μπροστά σας. Έτσι, όσο νωρίτερα σηκωθείτε το πρωί και όσο περισσότερες δουλειές τελειώσετε, τόσο λιγότερο ένοχος θα αισθανθείτε όταν θελήσετε να δείτε μια ταινία κατά τις 6μμ ή να πάτε για περπάτημα.

  2. Βγάλτε τις πιτζάμες
  Το να ντύνεσαι κάθε πρωί είναι απλό αλλά σημαντικό. Είναι εύκολο να σηκωθείτε από το κρεβάτι με τις πιτζάμες σας και να κατευθυνθείτε κατευθείαν στον υπολογιστή, αλλά το ντους, το ξύρισμα και το ντύσιμο, κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να αισθάνονται δέκα φορές πιο παραγωγικοί.

  3. Αποφύγετε τον καναπέ και το κρεβάτι
  Με τα laptops πάντα υπάρχει ο πειρασμός να δουλέψετε από τον καναπέ ή το κρεβάτι με τραβηγμένα τα σκεπάσματα. Αποφύγετε το σαν την πανούκλα! Θα νιώσετε κούραση, οκνηρία και δεν θα είστε τόσο παραγωγικός. Εαν θέλετε να αλλάξετε περιβάλλον και να σηκωθείτε από το γραφείο σας για λίγες ώρες, δοκιμάστε τη βεράντα σας μια όμορφη μέρα.

  4. Κάντε τον εργασιακό σας χώρο τέλειο
  Ένα καλό γραφείο, μια απίστευτα άνετη καρέκλα, ένας γρήγορος υπολογιστής και μια καθαρή και κομψή οθόνη, καθιστούν κάθε γραφείο ιδανικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους εργάζονται από το σπίτι. Απλά επειδή δεν χρειάζεται να εργάζεστε από ένα γραφείο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε ένα. Επενδύστε σε κομμάτια καλής ποιότητας και προσθέστε μικρές πινελιές (έργα τέχνης, κορνίζες, βιβλία, cool αντικείμενα γραφείου) που θα δώσουν στον χώρο σας έναν χαρακτήρα και θα τον κάνουν ευχάριστο.

  5. Καθορίστε τις ώρες εργασίας σας και μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα
  Είναι υγιές, ειδικά μακροπρόθεσμα, να θέτετε συγκεκριμένες ώρες που θα αφιερώνετε στην εργασία σας, χωρίς να υπερβάλλεται αν δεν χρειάζεται.

  6. Συνδεθείτε ηλεκτρονικά με άλλους ανθρώπους για να ανταλλάξετε ιδέες
  Ένα από τα σπουδαία πράγματα του να δουλεύεις σε ένα πραγματικό γραφείο είναι ότι μπορείς να ανταλλάσεις ιδέες με τους συναδέλφους σου. Όταν όμως δουλεύεις solo στο σπίτι, αυτό δεν είναι πάντα διαθέσιμο. Γι ‘αυτό μια έξυπνη κίνηση είναι να συνομιλείτε με συναδέλφους σας μέσω chat για να ανταλλάζετε ιδέες και απόψεις.

  7. Εκμεταλλευτείτε την ελευθερία σας
  Ένα από τα καλύτερα πράγματα της εργασίας από το σπίτι, είναι η ελευθερία που σας δίνεται να κάνετε πράγματα που θα αναβάλλατε αν είχατε τα ωράρια ενός παραδοσιακού γραφείου.

  8. Κάντε επανεκκίνηση όταν αυτό χρειάζεται
  Εάν αισθάνεστε εξαντλημένοι και χωρίς κίνητρο, ο ευκολότερος τρόπος να το διορθώσετε και να επανέλθετε με μεγαλύτερη ενέργεια, είναι να κάνετε επανεκκίνηση με μια δραστηριότητα. Μπορείτε να βγείτε να τρέξετε ή απλά να κάνετε μια 10λεπτη βόλτα με τα πόδια γύρω από τη γειτονιά. Αυτά είναι αναγκαία μερικές φορές, καθώς το μυαλό σας χρειάζεται κάτι για να καθαρίσει, ειδικά αν δεν συνομιλείτε με άλλους όλη την ημέρα.

  9. Απομονωθείτε από τους υπόλοιπους στο σπίτι
  Είτε είναι η γυναίκα σας, τα παιδιά σας ή ο συγκάτοικος σας, προσπαθήστε να βρείτε ένα μέρος στο σπίτι σας, όπου θα μπορείτε να εργαστείτε χωρίς να διαταράσσεται η ησυχία σας κάθε δύο δευτερόλεπτα. Είναι πολύ εύκολο να αποστασιοποιηθείς από τους ανθρώπους γύρω σου, ειδικά όταν κάνουν πράγματα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που κάνεις εσύ. Έτσι εάν είστε σε ένα πολυάσχολο νοικοκυριό, επιλέξτε ένα καθορισμένο χώρο για γραφείο εάν τα τετραγωνικά το επιτρέπουν, ειδάλλως προσπαθήστε να δουλέψετε σε ένα μέρος του σπιτιού όσο το δυνατόν μακριά απο την πολυκοσμία και τον θόρυβο.

  10. Κάντε αυτό που σας κάνει χαρούμενους
  Πάνω απ’όλα, το κλειδί για έναν υγιή τρόπο ζωής στην εργασία είναι να ξυπνάτε και να είστε ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνετε. Αν τα χρήματα είναι ο μοναδικός σας σκοπός, είτε εργάζεστε από το σπίτι, είτε όχι, χάνετε λίγο λίγο την ψυχή σας.

  Η ζωή είναι πολύ μικρή για να νιώθετε παγιδευμένοι σε κάτι που δεν σας φέρνει την πλήρη ευτυχία και έναν μισθό για να είστε υπερήφανοι.

   

  Πηγή:perpetual.gr

 • Δείτε επίσης...