papathanasisΜε στόχο την ενημέρωσή του γύρω από έργα και δράσεις της Νομαρχίας στο νέο Καλλικρατικό Δήμο της Νότιας Πιερίας, ο τ. Δήμαρχος Λιτοχώρου και νυν Υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου, στο γραφείο του, το πρωί της Τρίτης 31 Αυγούστου 2010.
Η συνάντηση στη Νομαρχία
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Νομάρχης ενημέρωσε τον κ. Παπαθανασίου σχετικά με έργα και δράσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας που αφορούν σε όλους τους τομείς, όπως στην εκπαίδευση, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αγροτική ανάπτυξη, στις οδικές και λιμενικές υποδομές αλλά και στις υποδομές που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού, ιδιαίτερα δε στην ανάπτυξη της Νότιας Πιερίας.
Ο Νομάρχης αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας σε μελέτες για την εκτέλεση έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για την ανάπτυξη της Πιερίας, ενώ έμφαση έδωσε στα έργα που υλοποιήθηκαν στη Νότια Πιερία και που, όπως ανέφερε, αναβάθμισαν την ποιότητα ζωής των πολιτών και στην τουριστική φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τον Νομάρχη για τη συνεργασία που είχαν κατά την περίοδο που ήταν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πιερίας και τόνισε ότι η νέα τετραετία της τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπεται αντικειμενικά να είναι δύσκολη λόγω έλλειψης πόρων.
Σημείωσε δε ότι η μεγάλη προσπάθεια θα είναι προς την κατεύθυνση της οργάνωσης, σε ορθολογική βάση, των νέων Δήμων προκειμένου να μπουν γερά θεμέλια ώστε να υπάρξει προοπτική ουσιαστικής ανάπτυξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επίσκεψη στο Δ.Δίου
Μετά από τη συνάντηση στη Νομαρχία, ο κ. Παπαθανασίου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστο, και συζήτησαν θέματα που έχουν σχέση με έργα που πρόκειται να προχωρήσουν μέσω του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και με θέματα παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, με αντιπλημμυρικά έργα, με το βιολογικό καθαρισμό, τον αγροτικό τομέα κλπ.