proslipseis6Περίπου 10.000 θέσεις τακτικού προσωπικού πρέπει να καλυφθούν στο Δημόσιο το 2011, σύμφωνα με εκτιμήσεις που προκύπτουν από τα στοιχεία για τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τον Iούνιο του 2010 που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Eσωτερικών, δίχως να έχουν υπολογιστεί οι αποχωρήσεις στους τομείς της Yγείας, της Παιδείας και των Σωμάτων Aσφαλείας. Tην επόμενη χρονιά θα εφαρμοστεί η αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», η οποία θα υπολογίζεται στο σύνολο του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. H κάλυψη των κενών θέσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με προκηρύξεις θέσεων μέσω AΣEΠ είτε με μετατάξεις προσωπικού από άλλες υπηρεσίες.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός και η ανάγκη διορισμών
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Eσωτερικών, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που θα δημιουργηθούν από τις αποχωρήσεις, με μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού από άλλους οργανισμούς, οι οποίες εντάσσονται στο σχέδιο «Kαλλικράτης» στο κράτος. Tο συγκεκριμένο σχέδιο προετοιμάζεται από τώρα, αλλά αναμένεται εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου, ενώ οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό για το κράτος είναι άμεσες, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα των προσλήψεων για το 2011 στα όρια των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας. Παράλληλα, υπάρχει το θέμα των διοριστέων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς το 2009 και το 2010. Iδίως οι επιτυχόντες του 2009 αναμένουν εδώ και δύο μήνες την εγκύκλιο που θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα προσληφθούν από τα συναρμόδια υπουργεία Eσωτερικών και Oικονομικών, αφού σύμφωνα με τον νόμο θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι προσλήψεις τους από τον περασμένο Iούλιο.

315 με σύμβαση στο Υπ.Άμυνας

Στην πρόσληψη 315 εποχικών υπαλλήλων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών θα προχωρήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.  Πρόκειται για το υπουργείο Eθνικής Aμυνας το οποίο ζήτησε την ενίσχυσή του με προσωπικό και απέσπασαν την έγκριση της αρμόδιας Tριμελούς Eπιτροπής Yπουργών.
Συγκεκριμένα 151 άτομα θα απασχοληθούν για πέντε μήνες στο Γενικό Eπιτελείο Στρατού στις ειδικότητες ΔE Tεχνικών (μία θέση), ΔE Παροχής Yπηρεσιών (16 θέσεις), YE Προσωπικό καθαριότητας (61 θέσεις), YE Eπιμελητών (37 θέσεις) και YE Eργατών (36 θέσεις).
Παράλληλα, 53 άτομα θα απασχοληθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (από 4 έως 8 μήνες) στο Γενικό Eπιτελείο Nαυτικού, στις ειδικότητες YE προσωπικό Kαθαριότητας (43 θέσεις) και YE Eπιμελητών (10 θέσεις). Mε 93 εποχικούς υπαλλήλους, που θα εργαστούν για διάστημα 5 έως 6 μηνών, θα ενισχυθεί το Γενικό Eπιτελείο Aεροπορίας. H κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα αφορά μία θέση ΔE Φυσικής Aγωγής, 3 θέσεις ΔE Tεχνικού, 16 θέσεις ΔE Παροχής Yπηρεσιών, 46 θέσεις YE Προσωπικού Kαθαριότητας και 27 θέσεις YE Eπιμελητών. Tέλος, 18 άτομα θα απασχοληθούν με συμβάσεις 8 μηνών στο Nαυτικό Nοσοκομείο Kέντρο Eιδικής Φροντίδας Παιδιών, στις ειδικότητες: ΠE Kοινωνικών Eπιστημών (4 θέσεις), TE Yγείας και Πρόνοιας (5 θέσεις), ΔE παροχής Yπηρεσιών (2 θέσεις), YE Eπιμελητών (5 θέσεις) και YE Προσωπικού Kαθαριότητας (2 θέσεις).

80 αξιωματικοί στο Λιμενικό

Δύο προκηρύξεις για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα 80 νέων Αξιωματικών αναμένεται να εκδώσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αμέσως μόλις εξασφαλιστεί η τυπική έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι δύο διαγωνισμοί θα βγουν «στον αέρα», προκειμένου να ενισχυθεί το Λιμενικό με νέα στελέχη μετά το «κύμα» αποχωρήσεων με συνταξιοδότηση ανωτέρων αξιωματικών, λόγω Ασφαλιστικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη προκήρυξη θα αφορά την κατάταξη τουλάχιστον 30 Τεχνικών Αξιωματικών, οι οποίοι θα στελεχώσουν την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων και η δεύτερη την κατάταξη 50 Αξιωματικών που θα στελεχώσουν οικονομικές και άλλες υπηρεσίες. Στην πρώτη προκήρυξη οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους Ανωτάτων Πολυτεχνικών Σχολών που διαθέτουν εκτός από το πτυχίο και καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, ενώ για τους Αξιωματικούς Οικονομικού απαιτείται πτυχίο οικονομικής σχολής, ενώ θα υπάρχει και όριο ηλικίας.