odeioΈναρξη της πολιτιστικής περιόδου 2010-2011
για το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης

Με τη συναυλία της Ορχήστρας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, άνοιξε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Β΄ΓΕΛ(Πρώην Πολυκλαδικό), το πρόγραμμα της πολιτιστικής περιόδου 2010-2011.  Όλοι οι μουσικοί συντελεστές – με σολίστ τον Δημήτρη Λάππα και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αριστοτέλη Καπαγιαννίδη – έδειξαν την άνεσή τους με μία ευαίσθητη ερμηνεία, σε έργα κλασσικών συνθετών και ειδικότερα των J.S.Bach, A.Vivaldi, J. Haydn, αλλά και σύγχρονα έργα των A. Piazzolla και D. Lappa. Το φιλόμουσο κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τον αριστοτέχνη της κιθάρας Δημήτρη Λάππα – ο οποίος στο β΄ μέρος του προγράμματος παρουσίασε δύο δικές του συνθέσεις – αλλά και τις εξαιρετικές ερμηνείες των μαθητών – μαθητριών του Ωδείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Αξίζει να σημειωθεί,  ότι η Ορχήστρα Δωματίου του Δ.Ω.Κ. συστάθηκε δύο μόλις μήνες πριν την συγκεκριμένη συναυλία με την παρότρυνση και την καθοδήγηση του μαέστρου της Αριστοτέλη Καπαγιαννίδη. Τα νεαρά μέλη της Ορχήστρας εργάστηκαν με ζήλο και μεράκι πολλές ώρες καθημερινά τους δύο αυτούς μήνες υπηρετώντας το όραμα του μαέστρου και ιδρυτή τους και απέδωσαν εξαιρετικά τα μουσικά έργα που παρουσίασαν. Αυτό αποδείχθηκε και από την ανταπόκριση του κοινού, το οποίο χειροκρότησε παρατεταμένα τους συντελεστές.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μουσικοί:
Βιολιά: Αθανασιάδου Μαρία, Αθανασιάδου Σωτηρία, Κεραμιδιώτη Παρασκευή, Κοροβέση Ευαγγελία, Κουτουζίδης Διονύσης, Μουτσάνα Στεφανία, Παναγιωτίδου Αναστασία, Σταυρακίδου Μυρτώ, Χαρίσης Αθανάσιος
Βιολοντσέλο: Παπαβασιλείου Πέλλα
Κοντραμπάσο: Αντωνακόπουλος Αποστόλης
Τσέμπαλο:  Γιώργος Ζαϊμης
Κλαρινέτο- Σαξόφωνο: Ναβροζίδης Ιβάν
Φλογέρα: Μπάκου Μαριάννα
Τρομπέτα: Αδελφοπούλου Θάλεια
Ακκορντεόν: Αθανασιάδου Μαρία, Καραγιαννίδου Λένα
Πιάνο: Φεσλικίδης Άρης
Κιθάρα: Καλλιφατίδης Αλέξανδρος
Ηλεκτρικό Μπάσο: Θεοχάρης Γιάννης
Καχόν: Κιουρκτσής Νίκος