Koukodimos-fotopoulosΔιαδοχικές συναντήσεις με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Αθανάσιο Φωτόπουλο, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Γιάννη Καραλιά και τον Υπολιμενάρχη Κατερίνης κ. Νίκο Σπαθάρη είχε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας
Τα  ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον διευθυντή της Αστυνομίας κ. Φωτόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στελέχωση των υπηρεσιών σε ανθρώπινο δυναμικό, σημειώνοντας πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η υπηρεσία δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα σ’αυτό τον τομέα.  Ο κ. Φωτόπουλος ταυτόχρονα ενημέρωσε τον κ. Κουκοδήμο για την αποτελεσματική έως σήμερα παρουσία των ανδρών που αποτελούν την ομάδα ΔΙΑΣ και που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην πόλη της Κατερίνης αλλά  και στην Παραλία που λόγω του τουρισμού είχαν αυξημένες ανάγκες σε αστυνόμευση.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης ο διοικητής κ. Γιάννης Καραλιάς έθεσε το θέμα της απαιτούμενης και λόγω του Καλλικράτη αναβάθμισης του πυροσβεστικού κλιμακίου του Κολινδρού, ενώ σε ο,τι αφορά το Λιτόχωρο τόνισε πως είναι αναγκαία η ολοκλήρωση του Κέντρου Διασωστών που θα στεγάσει τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λιτοχώρου και θα αποτελέσει και χώρο εκπαίδευσης πυροσβεστών.
Ο κ. Καραλιάς έθεσε επίσης το θέμα της έλλειψης μέσων λέγοντας πως ήδη έχει υποβάλλει αίτημα για την προμήθεια ενός πυροσβεστικού οχήματος 2,5 τόνων  για τον Κολινδρό, ενώ ένα ακόμη όχημα χρειάζεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης για την  κάλυψη αστικών πυρκαγιών.
Στο Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης
Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης, που στεγάζεται στην Παραλία Κατερίνης έθεσε υπόψη του βουλευτή Πιερίας ο Λιμενάρχης του Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης, Υποπλοίαρχος  Νίκος Σπαθάρης.  Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της διάθεσης οχημάτων αλλά και πλωτών μέσων για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής με δεδομένη την αύξηση του πληθυσμού τη θερινή περίοδο αλλά και την ανάγκη καλύτερου ελέγχου για διακίνηση λαθρομεταναστών, προϊόντων κ.λ.π. μέσω θαλάσσης.
Ο κ. Κουκοδήμος
Ο κ. Κουκοδήμος τόνισε πως οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Υπολιμεναρχείου, λειτουργούν σε ικανοποιητικό βαθμό, με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουν και πως ο ίδιος στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξει συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, ώστε να καλυφθούν και ανάγκες σε εξοπλισμό και μέσα, που κρίνονται αναγκαία για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας των πολιτών.