elatoxori-1Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα θα δώσουν το «παρών», για δεύτερη χρονιά στο Ελατοχώρι.   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελατοχωριτών Θεσσαλονίκης ‘Η Σκουτέρνα’, σε συνεργασία με το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Όμιλο Ελατοχωρίου, διοργανώνουν το 2ο  Παραδοσιακό Χορευτικό Αντάμωμα του Δήμου Πιερίων, το οποία  θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Μαΐου 2010 και ώρα 19:00 στο Ελατοχώρι. Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν μουσικές ορχήστρες από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο, την Μικρά Ασία, τον Πόντο και τα νησιά. Επίσης, θα συμμετάσχουν πάνω από 60 χορευτικά τμήματα από όλη την Ελλάδα.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις με τον μέγα  πανηγυρικό  εσπερινό  στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, με τη συμμετοχή των ένστολων χορευτικών τμημάτων και τη συνοδεία λαβάρων και σημαιών.

Στις 20:30 θα γίνει παρέλαση και χορός κυκλικά του χωριού, ενώ στις  21:30, στην αυλή του σχολείου, θα γίνει η έναρξη των χορευτικών εκδηλώσεων με κουλουριαστό χορό της Θράκης – σαλίγκαρος, όπου θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα σχηματίζοντας όλα μαζί ένα κύκλο. Στις  23:00 θα αναβιώσει το τοπικό έθιμο το κάψιμο της ρόκας. Θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα σχηματίζοντας όλα μαζί ένα κύκλο. Στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες του 2ου παραδοσιακού χορευτικού ανταμώματος στο Ελατοχώρι.  Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πιερίων.