opap-1Κλιμακώνουν τη στάση τους οι πράκτορες του ΟΠΑΠ και της Πιερίας και ζητούν την άμεση επίλυση χρόνιων ζητημάτων που τους απασχολούν. Το βράδυ της Δευτέρας στο εστιατόριο «Παρά 5» η ένωση πρακτόρων ΟΠΑΠ του νομούς συνεδρίασε και έλαβε απόφαση να συμμετάσχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία τους. Τη Δευτέρα 10 Μαίου αναμένεται να γίνει η πρώτη δυναμική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΠΑΠ στην Αθήνα, ενώ αφήνου ανοιχτό το ενδεχόμενο για περεταίρω κινητοποιήσεις.

Τα αιτήματα

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Πιερίας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο οργανισμός θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση αναμόρφωση του στοιχήματος, για να ανταγωνιστεί τα παράνομα στοιχήματα, ειδικά μες την αύξηση των διανεμόμενων κερδών στους παίχτες. Επίσης, να σταματήσει κάθε σχέδιο να βγει στο ιντερνέτ, έξω από το δίκτυο των πρακτορείων της που σήμερα είναι κυρίαρχη, γιατί αυτό θα διαλύσει την ίδια της εταιρία. Επίσης, οι πράκτορες ζητούν το δημόσιο να μην προχωρήσει στο λογιστικό προ0σδιορισμό των φορολογητέων κερδών, αν δεν εφαρμόσει τεχνοκρατικά αξιόπιστη διαδικασία καταγραφής των ζημιών των πρακτορείων, στις οποίες διαπιστωμένα δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης παραστατικών.

Επιπλέον, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Πιερίας κ. Θανάσης Γρηγοριάδης δηλώνει ότι τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα το νομοθετικό καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, απαγορεύοντας ακόμη και την απλή διαφήμιση κάθε παράνομης διαφήμισης.