Ένας άντρας, έκανε τη συνηθισμένη του βόλτα περπατώντας στο Ζάππειο λέγοντας την προσευχή του. Ξαφνικά λέει δυνατά: ‘Θεέ μου σε παρακαλώ, ας κάνω μια ευχή!’ Τότε μονομιάς, οι ουρανοί σκοτεινιάζουν, σύννεφα απλώνονται από πάνω του και η φωνή του Θεού από το υπερπέραν ακούγεται να λέει: ‘Επειδή ήσουν πιστός σε εμένα, θα σου δώσω την ευκαιρία να κάνεις την ευχή σου.’ Και ο άνδρας λέει: Θέλω να κάνεις μια γέφυρα μέχρι την Πάρο, για να πηγαίνω με το αμάξι μου όποτε θελήσω. Ο Κύριος του απαντάει: ‘Το αίτημα σου είναι πολύ δύσκολο. Μπορώ να το κάνω, αλλά μου είναι δύσκολο να εκπληρώσω την επιθυμία σου. Μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο; Ο άντρας σκέφθηκε και λέει: ‘Θεέ μου, εύχομαι να μπορούσα να καταλάβω τις γυναίκες. Θέλω να ξέρω πώς νοιώθουν μέσα τους, τι έχουν στο μυαλό τους όταν δεν μιλούν, γιατί κλαίνε, τι εννοούν όταν λένε ‘όχι’ και πώς μπορώ να κάνω μια γυναίκα αληθινά ευτυχισμένη.
Μετά από λίγα λεπτά ο Θεός του λέει: ‘Θέλεις 2 ή 4 λωρίδες σ εκείνη τη γέφυρα;’
Η ΙΣΗ μεταχείριση ΟΛΩΝ των ΝΕΩΝ, που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασχολούνται με τη γεωργία άσχετα από πριμ εγκατάστασης είναι βήμα προόδου. Με εκτίμηση Ν. Σκιαδάς. 28/5/10.
Σήμερα, η κρίση είναι πραγματική και μεγάλη. Η κινδυνολογία όμως είναι μεγαλύτερη. Κάθε δύο μήνες, η χώρα χρεοκοπεί και κάθε τρεις και λίγο τυπώνει δραχμές. medium http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_27_12/06/2010_404183
1 στους 3 Έλληνες εργοδότες (29%) αντιμετωπίζει δυσκολία στην κάλυψη διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της ετήσιας έρευνας ταλέντων από την εταιρεία Manpower η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 750 Ελλήνων εργοδοτών αλλά και συνολικά 35.000 από 36 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Στην κορυφή της παγκόσμιας ζήτησης που οι εργοδότες δυσκολεύονται να καλύψουν φέτος είναι: Εξειδικευμένοι Τεχνίτες, Στελέχη Πωλήσεων, Τεχνικοί & Μηχανικοί. Στη χώρα μας όπου η ανεργία «καλπάζει» παρατηρείται για μια ακόμη χρονιά έλλειμμα στις συγκεκριμένες ειδικότητες. Ημερησία, 11-6-2010. Σσ. Ή οι νέοι επιλέγουν ή οδηγούνται σε επαγγέλματα που δεν τους εξασφαλίζουν εργασία, ή τα σχολεία δεν τους εκπαιδεύουν. 12/6/2010.
«η πρόληψη αποτελεί  επένδυση» είπε το ΔΣ του ΕΛΓΑ και ενέκρινε επιχορήγηση μέσων ενεργητικής προστασίας για το 2010 προϋπολογισμού 5.500.000 €, που είναι ο αντιπαγετικός ανεμιστήρας (εσπεριδοειδή), η μετατροπή σε ηλεκτροκίνητους και το αντιχαλαζικό δίχτυ (μηλοειδή, πυρηνοκάρπα, ακτινιδιά, αμπελοειδή & ροδιά). 11/6/2010
Στο ΦΕΚ Α’ 87/7-6-2010 δημοσιεύτηκε ο Νόμος 3852/2010, «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης». Μπορείτε να τον αναζητήσετε στο http://www.poeota.gr, στη διαδρομή: Νομοθεσία → Νόμοι → ΝΟΜΟΣ 3852/2010.
Η εικόνα για την εξέλιξη της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν δεν έχει διαμορφωθεί στο σύνολό της. Στους προορισμούς που εξαρτώνται από την ελληνική πελατεία η αγωνία για τις εξελίξεις είναι διάχυτη. Σε κυρίαρχο στοιχείο αναδεικνύεται η σχέση ποιότητας-τιμής. Κανείς πλέον δεν είναι διατεθειμένος να δαπανήσει χωρίς να λάβει υπόψη του την πραγματική αξία και την ποιότητα των περεχόμενων υπηρεσιών. Μια καλή εξέλιξη που έρχεται ως συνέπεια της νέας πραγματικότητας. Paratiritirio, 14/6/2010.
Μια νέα γενιά «υπερζιζάνιων» ανθεκτικών στο Roundoup εμφανίατηκαν στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, προβληματίζοντας αγρότες, περιβαλλοντολόγους & χημική βιομηχανία (?). Το πρώτο ζιζάνιο με ανθεκτικότητα στο Roundup εντοπίστηκε το  2000 σε ένα χωράφι με σόγια στο Ντέλαγουερ. Σήμερα σε 22 Πολιτείες των ΗΠΑ εντοπίζονται 10 υπερζιζάνια, σε καλλιέργειες σόγιας, βαμβακιού & καλαμποκιού.
Και σε Αυστραλία, Κίνα & Βραζιλία. Απαιτείται τακτικό όργωμα των χωραφιών και πρόσθετα φάρμακα, που μας γυρίζουν 20 χρόνια πίσω. Οι Αμερικανοί  αγρότες νιώθουν απογοητευμένοι από τις υποσχέσεις της χημικής βιομ.
Ο καθ Μ.Όουεν (Πανεπιστ. Αϊόβα), λέει «παρατηρούμε την εξέλιξη του  Δαρβίνου σε γρήγορη κίνηση». NewYork Times, agronews, 17/6/10.