Scroll to top

Τυπολάτρης της 28ης Ιουλίου 2015


- 28 Ιουλίου 2015

 • Στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης βρέθηκε η Πιερία μετά την άψογη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων UEFA U19 2015. Επί ένα 15νθήμερο, οι Πιεριείς ζούσαν σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς και απόλαυσαν μια μεγάλη διοργάνωση και τα αυριανά αστέρια. Η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου επισήμανε μεταξύ άλλων πως επρόκειτο για μια μεγάλη γιορτή, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οικογένειες, νέοι, ποδοσφαιρόφιλοι όλων των ηλικιών σε ένα πνεύμα ευγενούς άμιλλας και αθλητικού ήθους. Επιπλέον η κα Μαυρίδου συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και τόνισε πως ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος και την προβολή της Πιερίας.

   

   

  Επαναλαμβανόμενο είναι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των πνιγμών στην Πιερία. Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο μετρήσαμε τέσσερις πνιγμούς ηλικιωμένων ανθρώπων: έναν στην Παραλία, δύο στον Πλαταμώνα και έναν στην Πλάκα Λιτοχώρου, αυτόν του πρώην δημάρχου του πρώην δήμου Λιτοχώρου Θανάση Κατσαμάκα. Δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις, κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα, κυρίως ηλικιωμένους και παιδιά, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, είτε λόγω παθολογικών αιτίων είτε λόγω απροσεξίας είτε γιατί έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις τους. Έχουμε ακόμη έναν μήνα μπροστά μας, ενώ πολλοί συνεχίζουν τα μπάνια τους και το Σεπτέμβριο. Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί…

   

  Έτοιμα να λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά είναι τα τρία νέα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης. Η παράδοση – παραλαβή των σχολείων έγινε το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου από το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη στον αναπλ. διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Νίκο Κραγιόπουλο μέσα σε κλίμα ευφορίας. Παρόντες στο γραφείο του δημάρχου ήταν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Κυραϊλίδης, η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Καλλιόπη Τζουμέρκα, η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ροδή Ελευθεριάδου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Ίτσιος και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Μαργαρίτα Αμανατίδου. Τα τρία νέα σχολεία βρίσκονται στην περιοχή του Εθνικού Σταδίου, του Βατάν και των Ευαγγελικών.

   

   

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου το διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Κολινδρό, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού «Νικόλαος Λούσης» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με την περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής γύρω από την κεντρική πλατεία του χωριού. Ακολούθησε η εορταστική πανήγυρη στον χώρο έξω από τον ομώνυμο Ιερό Ναό, με την συμμετοχή των Χορευτικών τμημάτων «Νέων Νεοκάστρου» και Ασβεστοχωρίου, καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολινδρού «Νικόλαος Λούσης». Εξίσου επιτυχημένη ήταν και η δεύτερη βραδιά. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, καθώς και τους συλλόγους που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

   

 • Δείτε επίσης...