Scroll to top

Τυπολάτρης της 13ης Οκτωβρίου 2015


- 12 Οκτωβρίου 2015

 • Ένα ζεστό πιάτο φαγητό για 650 μετανάστες στην Ειδομένη του Κιλκίς πρόσφεραν εθελοντές από την Κατερίνη την Κυριακή 11 Οκτωβρίου. Η Ένωση Ποντίων Πιερίας, ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» και οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» μαγείρεψαν στον Καπνικό Σταθμό, μετακινήθηκαν στα σύνορα και προσέφεραν 650 μερίδες ζεστό φαγητό σε μετανάστες στον σταθμό της Ειδομένης. Το βίντεο που καταγράφει εικόνες που μιλούν από μόνες τους κάνοντας τα λόγια περιττά, υπάρχει ήδη στο YouTube (με τίτλο «Ένα ζεστό πιάτο φαγητό για 650 μετανάστες») και είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.otoposmou.gr. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας «Το κόστος των 650 γευμάτων μαζί με τα μεταφορικά και τα διόδια ανήλθε στα 253 €, δηλαδή περίπου 40 λεπτά η μερίδα. Δεν χρειάζονται, λοιπόν πολλά για ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Αρκεί να υπάρχει βούληση. Προ πάντων, πολιτική βούληση».

   

   

  Υπό διαφορετικό πρίσμα βλέπουν τις προτεραιότητες του δήμου Κατερίνης η δημοτική αρχή και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως αποδείχθηκε από την ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του απολογισμού εσόδων-εξόδων και του ισολογισμού-αποτελεσμάτων χρήσης του 2014. Από τη μια ο δήμαρχος υποστήριξε πως παρά τις συνθήκες κρίσεις που διανύουμε, ο δήμος ανταποκρίνεται στο μέγιστο βαθμό τόσο σε θέματα υποδομών και καθημερινότητας όσο και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η ακτινογραφία του δήμου είναι καθαρή». Από την άλλη η μείζων αντιπολίτευση υποστήριξε πως «ακούγοντας το δήμαρχο νομίζεις ότι ζεις σε άλλο δήμο» και έκανε λόγο για ανισότητα στην αντιμετώπιση των θεμάτων και αποσπασματικότητα έργων, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσε ότι δεν εκφράζεται από την έννοια της ανταποδοτικότητας χαρακτηρίζοντας τον απολογισμό ως αντιλαϊκό. Για την ιστορία τα παραπάνω θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

   

   

   

  Και για να μη ξεχνιόμαστε φίλες μου, τώρα που το καλοκαίρι τελείωσε και άφησε στο πρόσωπό μας τα σημάδια του, τι καλύτερο, για να προετοιμαστούμε για το χειμώνα που έρχεται, από έναν καθαρισμό.
  Και όταν μιλάμε για καθαρισμό, δεν αναφερόμαστε στην κλασική, παραδοσιακή μέθοδο, αλλά σε καθαρισμό προσώπου με υπέρηχο. Το Κέντρο Αισθητικής «Ευεξία» πρωτοπορεί και πάλι και φέρνει στην Κατερίνη (Aγ. Λαύρας 10) τη νέα μέθοδο του καθαρισμού με υπέρηχο, οξυνογοθεραπεία και υδροθεραπεία. Η διαδικασία διαρκεί δύο ώρες και απαλλάσσει το δέρμα μας από τους ρύπους που έχουν συσσωρευθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, την επαφή με τη θάλασσα, την άμμο, το σμίγμα, make- up κ.α.
  Με κάθε καθαρισμό προσώπου η «Ευεξία» προσφέρει ως δώρο μια θεραπεία ανόρθωσης-σύσφιξης προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ. Κορίτσια εκμεταλλευτείτε την προσφορά σήμερα κιόλας!

   

   

  Το  Σαββάτο 12 Σεπτεμβρίου ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο Γιώργος Μπελογιάννης του Δημητρίου και της Λουίζας, Εκπαιδευτικός, Μουσικολόγος και Μαέστρος δημοτικής χορωδίας Δήμου Δίου Ολύμπου «Ι. Σακελλαρίδη» και η Μαέστρος και Καθηγήτρια Βιολιού Μαρίκα Φωτοπούλου του Χρήστου και της Μαρίας. Ήταν ένας εκλεπτυσμένος γάμος βγαλμένος από σελίδες ρομαντικού παραμυθιού. Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο και τελέστηκε από τους π. Διονύσιο, π. Ευάγγελος και π. Δημήτριο, ιερείς της Αγ. Άννας, όπου εδώ και πολλά χρόνια ο πατέρας της νύφης είναι ιεροψάλτης, καθώς και τους ιερείς του Αγίου Νικολάου π. Μιχαήλ και π. Άγγελο. Πλήθος κόσμου βρέθηκε δίπλα στους δύο νέους σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής τους. Το ζευγάρι πάντρεψαν η Μαρία Πιτσιάβα και ο Τάσος Παπαγεωργάκης. Τον γαμπρό, ο οποίος κρατούσε στην αγκαλιά του το μικρο του ανιψάκι Σταύρο Ξυλούρη,  συνόδευσαν μέχρι την εκκλησία μουσικά όργανα. Την νύφη συνόδευσε στην εκκλησία ο πατέρας της και ο ξάδερφος της Παναγιώτης Ίτσιος. Μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση στο κέντρο Grande Sala με μουσικούς της Κατερίνης να βάζουν την δική τους πινελιά και τη νύφη να τη δική της ξεχωριστή νότα σ΄αυτή την ιδιαίτερη μέρα. Τα νέα αυτά παιδιά είναι χαρισματικές προσωπικότητες με σπάνιο ήθος και αρχοντιά ψυχής και ξέρουν καλά να ακουμπούν και να ανοίγουν μουσικά τα παραθυράκια της ψυχής μας. Το όμορφο και ταιριαστό ζευγάρι έλαμπε από ευτυχία. Να είναι πάντα ευτυχισμένοι.
  Ελένη Α. Βούβαρη

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!