Scroll to top

Τυπολάτρης της 3ης Νοεμβρίου 2015


- 3 Νοεμβρίου 2015

 • Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, οι έμποροι της πόλης, με μετρημένες εξαιρέσεις, κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους την προηγούμενη Κυριακή 1 Νοεμβρίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος, με ενημέρωσή τους προς εμπόρους και επιχειρηματίες είχε εκφράσει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στις διατάξεις του νόμου 4177/2013, που αφορούν τα εκπτωτικά δεκαήμερα Νοεμβρίου και Μαΐου. Μάλλον ο σχετικά καλός καιρός, αλλά και το αυξημένο κόστος λειτουργίας συνέβαλαν στο να μείνουν κλειστά τα μαγαζιά. Όπως και να το κάνουμε, ο άνθρωπος πρέπει να ξεκουράζεται ό,τι και να λένε οι διατάξεις…

   

  Φτάσαμε στο Νοέμβριο και άρχισε ο χορός των καταλήψεων ως είθισται κάθε χρονιά. Φέτος όμως, οι μαθητές μάλλον έχουν περισσότερο δίκιο να διαμαρτύρονται. Γιατί μπορεί στην Πιερία σε σχέση με άλλους νομούς, τα κενά εκπαιδευτικών να είναι λιγότερα, ωστόσο το γεγονός ότι έχουν συμπληρωθεί σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη συζητάμε για το πως θα τα καλύψουμε, λέει πολλά και είναι επιεικώς απαράδεκτο. Γι’ αυτό και οι μαθητές των Λυκείων της Κατερίνης βγήκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στους δρόμους κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και διεκδικώντας το αυτονόητο.

   

   

  Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα από τη  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο πλαίσιο του  έργου ΄΄Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε.Πιερίας  Δ.Τ.Ε. Π.Ε.Πιερίας ΄΄ προϋπολογισμού 271.000,00  ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.23%)  για τη συντήρηση της οδού Ν.Πλαστήρα της υφιστάμενης 13ης Ε.Ο.  (Κατερίνης-Αγ.Δημητρίου) και συγκεκριμένα από τον κόμβο της  Γανόχωρας προς τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του οικισμού των Καταφυγιωτών. Αυτοψία στο έργο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που εξέφρασε την  ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρωθούν  μέσα στον προσεχή Δεκέμβριο.
  «Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες δεν αναβάλλουν το τεχνικό  πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που αφορά εργασίες για  τη συντήρηση – αποκατάσταση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.
  Προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελεί η  διασφάλιση ασφαλών συνθηκών οδήγησης πολιτών και επισκεπτών της  Πιερίας και η ικανοποίηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, μέσα από  την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων που προβλέπει το τεχνικό  μας  πρόγραμμα», δήλωσε κατά την επιθεώρηση του έργου, η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

   

   

  H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου την ταινία “Οικογένεια Μπελιέ”. Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
  Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαρτιγκό – Παίζουν: Καρίν Βιάρ,Φρανσουά Νταμιέν, Ερίκ Ελμοσνινό, Λουάν Εμερά
  Σε μια τετραμελή οικογένεια κωφάλαλων η νεαρή Πολά είναι η μόνη που μπορεί να ακούσει και να μιλήσει. Κι ενώ προσπαθεί να διεκπεραιώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της στο σχολείο και τις αγροτικές δουλειές στη φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και ο καθηγητής μουσικής τής προτείνει να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που θα την οδηγήσει σε σπουδές στο Παρίσι. Σε πρώτο επίπεδο, πρόκειται για μια ταινία ενηλικίωσης, καθώς η μικρή Πολά ανακαλύπτει τον εαυτό της και τις επιθυμίες της, τις διεκδικεί και διαφοροποιεί την τύχη της σε σχέση με την οικογένειά της. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην ταινία όμως είναι ο χειρισμός της διαφορετικότητας. Ο τρόπος δηλαδή που η κοινότητα αντιμετωπίζει την οικογένεια Μπελιέ και ταυτόχρονα ο τρόπος που αντιμετωπίζει η οικογένεια το μέλος που δεν είναι κωφάλαλο. Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό με μια ιδιαίτερη τρυφερότητα και με έντονο χιούμορ που διώχνει την πιθανή αμηχανία.


   

  Πανελλαδική συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου στην Αθήνα, ετοιμάζει η Λαϊκή Ενότητα. Στο πλαίσιο αυτό, για το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου ήταν προγραμματισμένη συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης προκειμένου να συνδιαμορφωθούν οι κοινοί άξονες δράσης και να εκλεγεί το συντονιστικό όργανο και οι αντιπρόσωποι για τη συνδιάσκεψη. Μπορεί η Λαϊκή Ενότητα να μην μπήκε στη Βουλή, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν μένει άπρακτη και σχεδιάζει την αντεπίθεσή της.

 • Δείτε επίσης...