Scroll to top

Τυπολάτρης της 17ης Νοεμβρίου 2015


- 17 Νοεμβρίου 2015

 • Έφυγε από τη ζωή το πρωί της προηγούμενης Κυριακής, σε ηλικία 61 ετών, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παντελεήμονα Διονύσης Αγοραστός, ύστερα από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο. Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ κατ’ επανάληψη, πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού, ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντελεήμονα, του Αθλητικού Συλλόγου και του συλλόγου αιμοδοσίας Παντελεήμονα «Ελπίδα», υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριο άτομο, που από νεαρή ηλικία συμμετείχε συμμετείχε ενεργά στα κοινά του τόπου. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Ήταν πρωτοπόρος αγωνιστής για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, όλου του λαού της περιοχής… Η προσωπικότητα του είχε μεγάλη απήχηση σε όλο το νομό. Κύριο μέλημα του οι σύγχρονες ανάγκες του λαού του τόπου μας και η πάλη του να τις κατακτήσει. Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν την μνήμη του για πάντα. Σεμνός αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον αγαπούσαν. Το παράδειγμα του, θα μας εμπνέει και θα μας δίνει δύναμη στους δύσκολους αγώνες που βρίσκονται ακόμη μπροστά μας… Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας και η Τομεακή Οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύντροφο Μαρία και στις κόρες του Κατερίνα και Ηλέκτρα».

   

  Τη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων τίμησαν το πρωί της Κυριακής 15 Νοεμβρίου τα μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, όπως έκαναν εκατομμύρια πολίτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αφορμή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, με τα μέλη των δυο ομάδων να πραγματοποιούν σύντομη ποδηλατοβόλτα μνήμης στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια να προχωρούν σε συμβολική αποξήλωση παράνομα αναρτημένων αφισών διαφημιστικού και άλλου περιεχομένου, οι οποίες βρίσκονταν σε στύλους του ηλεκτρικού δικτύου και ηλεκτροφωτισμού της πόλης. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη του προβλήματος της παράνομα τοποθετημένης υπαίθριας διαφήμισης, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια και υποβαθμίζοντας την αισθητική της πόλης.


  Τον αγιασμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας τέλεσε ο Μητροπολίτη Κίτρους κ.κ. Γεώργιο ευχόμενος σε όλους τους σπουδαστές καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία το νέο ακαδημαϊκό έτος και εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες των εκπαιδευομένων. Παρών στον αγιασμό ήταν και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό σε όλους. Οι κυρίες Α. Κασταμπουλίδου και Μ. Κωτσιούκη μίλησαν από καρδιάς, με ειλικρινή, ενθουσιώδη και ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο για τα βιώματά τους και την εν γένει μαθησιακή πορεία τους. Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας Αθανάσιος Παπαγεωργίου χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους εκπαιδευόμενους και τους προσκεκλημένους εκπροσώπους τοπικών αρχών που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης φιλοδοξεί και φέτος να γίνει άμεσα το δεύτερο «σπίτι» για τα καινούρια μέλη της εκπαιδευτικής οικογένειάς του και όλοι μαζί να επιτύχουν από κοινού τους σημαντικούς εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς στόχους του.

   

   

  Με στόχο την ανάδειξη των ορεινών περιοχών της Πιερίας, που μέχρι σήμερα δεν είχαν προβληθεί ως τουριστικοί προορισμοί, το Επιμελητήριο Πιερίας συμμετείχε στην 31η PHILOXENIA, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η ενέργεια αυτή, όπως εξήγησε ο πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου στη συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε, γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Leader και περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία εντύπου σε επτά γλώσσες, δημιουργία τηλεοπτικού spot, καταχωρήσεις σε εφημερίδες της Ελλάδας του εξωτερικού, ενώ το Επιμελητήριο πρόκειται να λάβει μέρος και σε άλλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

   

   

  Δυναμική ήταν η παρουσία των συνταξιούχων στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, με τα διοικητικά συμβούλια του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ να παραβρίσκονται σύσσωμα και να δείχνουν τον αγωνιστικό δρόμο. Όπως εξάλλου έχουν δηλώσει, παλεύουν όχι τόσο για τους ίδιους όσο για να έχουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους ένα καλύτερο μέλλον. Στη φωτογραφία μπροστά στο Εργατικό Κέντρο αντιπροσωπεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Κουτσή και τον γεν. γραμματέα Αθανάσιο Τσαλό.

   

   

  Στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης βρέθηκαν ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ Λάζαρος Φιρινίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας Χρήστος Κομπατσιάρης. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που βρίσκονται δίπλα δίπλα σε κινητοποιήσεις, αφού και οι δύο μετρούν πολλά χιλιόμετρα στα αγωνιστικά τους «κοντέρ». Έμπειροι και δυναμικοί συνεχίζουν τις μάχες υπέρ των εργαζομένων.

 • Δείτε επίσης...

 • error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο!