Scroll to top

Τυπολάτρης της 23ης Ιανουαρίου 2018


- 22 Ιανουαρίου 2018

 • Στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου Κονταριώτισσας, που συμμετέχουν στην πασίγνωστη πλέον, ιδιαίτερα επιτυχημένη και βραβευμένη μαθητική επιχείρηση «Άρωμα Ολύμπου».

  Ξεκίνησαν από το μηδέν συμμετέχοντας στο πρόγραμμα εικονικής επιχειρηματικότητας και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή χημείας, Γρ. Καλόμοιρου, τα παιδιά δημιούργησαν μια επιχείρηση μεταποίησης πρώτων υλών της Πιερίας και έφτιαξαν με τα χεράκια τους κρασί από μέλι, μπύρα, σαπούνια, αφεψήματα και καλλυντικά.

  Για μια ακόμη φορά μπράβο στα παιδιά!

   

  Τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 το τμήμα ΙΕΚ Συνοδών Βουνού. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των σπουδαστών που παρακολουθούν τα μαθήματα του τμήματος. Τα μέλη του ΙΕΚ ξεναγήθηκαν στους χώρους της ομάδας, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές της και πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση για θέματα σχετικά με την ειδικότητα τους και την αξιοποίηση των Α΄ Βοηθειών. Να σημειώσουμε ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος Συνοδών Βουνού στο ΔΙΕΚ Κατερίνης ήταν μια σωστή και απαραίτητη κίνηση σε ένα νομό που περιλαμβάνει τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη. Και απ’ ότι φαίνεται η το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη.

  Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του θα κόψει αυτή την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 ο δραστήριος Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 27 στην Κατερίνη (1ος όροφος).

  Για την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «το ξαθέρι». Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η εκδήλωση, την οποία θα πλαισίωνε μουσικά το κρητικό μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Σφακιανάκη, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή που μας πέρασε, αλλά αυτό δε συνέβη λόγω του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης. Σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με την ακριβή ώρα της εκδήλωσης θα υπάρξουν σε εύλογο χρόνο.

  Το 2009 οι «Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας» μαζί με ευσυνείδητους πολίτες ξεκίνησαν τον καθαρισμό και την ανάδειξη του πρώτου ποδηλατικού μονοπατιού της Πιερίας (ΕΛ1) με ιστορικό ενδιαφέρον: Κατερίνη-Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας, δίπλα ακριβώς από τον Πέλεκα (Λεύκο) και το Μαυρονέρι (Αίσωνα) ποταμό, στο σημείο που σύμφωνα με τα περισσότερα στοιχεία πιθανολογείται πως έγινε η «Μάχη της Πύδνας». Δεκάδες ήταν οι ποδηλάτες που ακολουθούσαν το μονοπάτι τα επόμενα χρόνια αλλά δυστυχώς ελάχιστοι εκείνοι που βοηθούσαν στον καθαρισμό και την συντήρησή του. Οι ασφαλείς ποδηλατοβόλτες των «Ελεύθερων Ποδηλατών» συνεχίζονται και το 2018 με στόχο την ανάδειξη όλων των ιστορικών, πολιτιστικών διαδρομών που μπορεί να γίνουν και με ποδήλατο στην Πιερία. Εξάλλου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. οι «Ελεύθεροι Ποδηλάτες» κόβουν την πίτα τους στο νέο ιδιόκτητο «privet bike refuge chalet» στην παραλία Λιτοχώρου.

 • Δείτε επίσης...