Scroll to top

Τυπολάτρης της 6 Μαρτίίου 2018


- 6 Μαρτίου 2018

 • Μια εκδήλωση που αναμένεται να προσελκύσει τον αθλητικό κόσμο της Πιερίας και ειδικά τους λάτρεις του ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου. Πρόκειται για την τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης για τον μεγαλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών Μίμη Δομάζο. Επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το βιβλίο – λεύκωμά του με τίτλο «Μυστικά και… άλλες αποκαλύψεις», το οποίο περιλαμβάνει πολλά άγνωστα γεγονότα της εποχής, ενώ θα προβληθεί και ταινία 20΄ από τη ζωή και τη διαδρομή του Μίμη Δομάζου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

  Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που αγγίζει τα 1,6 εκατ. ευρώ, θα λάβει ο Δήμος Κατερίνης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύστερα από έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη. Ειδικότερα, τρεις δήμοι της χώρας θα λάβουν επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.881.362,40 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπ. Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. Ο Δήμος Κατερίνης θα λάβει τη «μερίδα του λέοντος», με ποσό που ανέρχεται σε 1.591.952,08 ευρώ, ενώ οι δήμοι Αργιθέας (Καρδίτσας) και Γ. Καραϊσκάκη (Άρτης) θα λάβουν μόλις 228.776,21 ευρώ και 60.634,11 ευρώ αντίστοιχα.

  Ένας 39χρονος ελληνικής καταγωγής συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε περιοχή της Πιερίας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί μέσα σε πλαστικές γλάστρες συνολικά 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 12 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δίου – Ολύμπου, ένας 45χρονος ημεδαπός και μία 47χρονη υπήκοος Αλβανίας, καθώς νωρίτερα διέρρηξαν κατάστημα που ήταν εκτός λειτουργίας και αφαίρεσαν μηχανολογικό εξοπλισμό και οικοδομικά υλικά. Τα κλοπιμαία εντοπίστηκαν σε όχημα που χρησιμοποίησαν, το οποίο κατασχέθηκε. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον κάτοχο τους. Επίσης κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων που εντοπίσθηκαν στο παραπάνω όχημα.

  Σε νέα χαλάρωση των capital controls προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την απόφαση, από 1η Μαρτίου ισχύουν τα εξής: α) Αίρονται οι περιορισμοί στο άνοιγμα νέων λογαριασμών: επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε υφιστάμενο λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα, ανεξαρτήτως της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), β) Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 1.800 ευρώ σε 2.300: επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 2.300 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γ) Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από 2.000 ευρώ σε 2.300: επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό, δ) Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών: επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 2.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο.

  Τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο τίμησε η Οργανωτική Επιτροπή του «almira MAN» για τη στήριξή του προς το θεσμό. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και Διευθυντής του Αγώνα Ιορδάνης Παπαδόπουλος του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΡΙΑΣ» και το μέλος Κώστας Τσενεκίδης του Διεθνούς αγώνα Τριάθλου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη στο Επισκοπείο Κατερίνης. Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η σημαντικότητα της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης, η οποία, εκτός του ότι προάγει το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα συμβάλλει και στη προώθηση του τουρισμού στην περιοχή. Το 5ο ALMIRAMAN 2018 θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 12 & 13 Μαΐου στην Παραλία και αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Στον αγώνα θα λάβουν μέρος και αθλητές διεθνούς κύρους. Στον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο απονεμήθηκε τιμητικό αναμνηστικό για τη στήριξη και το ενδιαφέρον του σχετικά με τη διοργάνωση.

  Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool, στο πλαίσιο της λειτουργικής αναβάθμισης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της μείωσης του λειτουργικού κόστους των σχολικών μονάδων, προχωρά στην υλοποίηση της ηλεκτρονικής αποστολής των ειδοποιητηρίων απουσιών των μαθητών στους γονείς/κηδεμόνες τους (δηλ. μέσω e-mail). Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι καθαρά προαιρετική, αξιοποιήσιμη από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων της χώρας, οι οποίοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συλλογή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων επικοινωνίας των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών τους, κατόπιν συναίνεσης αυτών. Σημειώνεται ότι με τον τρόπο αυτό εξοικομείται ένα σημαντικό ποσό που δαπανούσε το δημόσιο για την αποστολή επιστολών προς τους γονείς ταχυδρομικά, για γραφική ύλη, ταχυδρομικά τέλη και φυσικά εξοικονομούνται πολλές εργατοώρες εκπαιδευτικών που ήταν επιφορτισμένοι για την όλη διαδικασία.

  Ευγενής και προσιτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Κολινδρό. Αρκετοί από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών είχαν την ευκαιρία να έχουν σύντομες συνομιλίες μαζί του. Ωστόσο, ένας άνθρωπος με τον οποίο είχε ιδιαίτερα θερμό χαιρετισμό ήταν ο πρώην νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου. Η συνάντησή τους έγινε όταν ολοκληρώθηκε η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη και καθώς ο κ. Παυλόπουλος αναχωρούσε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κολινδρού. Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία μιας σύντομης συνομιλίας μέσα σε ζεστό κλίμα, ενδεικτικό των αμοιβαίων αισθημάτων συμπάθειας και αλληλοεκτίμησης.

  Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ν. Πιερίας συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα μαθητών-καθηγητών και γονέων του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου για ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων-γυμναστηρίου στο σχολικό τους συγκρότημα. Εδώ και δεκαετίες το πρόβλημα της έλλειψης αυτών των, τόσο απαραίτητων για την λειτουργία των σχολείων, χώρων αγνοείται επιδεικτικά από τις Δημοτικές Αρχές οι οποίες συνεχώς προβάλουν προσχηματικές δικαιολογίες και αρνούνται να το επιλύσουν. Η ΕΛΜΕ Πιερίας πολλές φορές έχει συμπεριλάβει σχετικό αίτημα στα διαβήματά της προς το Δήμο και άλλους φορείς. «Κάθε χρονικό όριο έχει εξαντληθεί. Δρομολόγηση της λύσης εδώ και τώρα» καταλήγει το ψήφισμα.

 • Δείτε επίσης...