Scroll to top

Τυπολάτρης της 6 Μαρτίου 2018


- 12 Μαρτίου 2018

 • Ευοίωνο διαγράφεται το μέλλον για τον μικρό Λάζαρο Γραμματικόπουλο, παίκτη της ομάδας μπάσκετ της ΑΓΕΠ. Και μπορεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Αιγίνιο, η ΑΓΕΠ να έχασε, αλλά ο Λάζαρος διακρίθηκε βάζοντας 4 καλάθια. Όπως λένε ειδικοί στην Κατερίνη, ο μικρός μπασκετμπολίστας είναι σε καλό δρόμο. Είναι, εξάλλου, μόλις 9 ετών, οπότε έχει όλο το χρόνο για να ξεδιπλώσει το ταλέντο και τις ικανότητές του.

  Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η OLYMPIA ELECTRONICS, η εταιρεία που έχει ως έδρα τη Βόρεια Πιερία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να επεκταθεί μέσα στο 2018 σε έναν χώρο 5.000 τ.μ. εντός του υπάρχοντος συγκροτήματος, αφού εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο εκ των ιδιοκτητών της Νίκος Αρβανιτίδης. Η εταιρεία έχει αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα και παράγει προϊόντα ποιοτικά, για τα οποία υπάρχει ζήτηση σε χώρες του εξωτερικού. Πολύ ευχάριστη είδηση, που δείχνει το πώς επιτυγχάνεται η πραγματική ανάπτυξη της Οικονομίας μας όταν στηρίζεται στις πλάτες του ιδιωτικού επιχειρείν. Και ευχόμαστε από καρδιάς αυτό να έχει συνέχεια!

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίτρους. Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θέαμα» δεν έπεφτε καρφίτσα, αφού πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα ενισχύοντας το Σύλλογο και διασκεδάζοντας με πολύ κέφι, χορό και τραγούδι.

  Με πρώτο επιβάτη τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη ξεκίνησε η λειτουργία της νέας στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ Κατερίνης στην πλατεία Δημοκρατίας. Ο κ. Χιονίδης «εισέπραξε» την ικανοποίηση των πολιτών για τη νέα στάση του Αστικού ΚΤΕΛ, κατά τη διάρκεια διαδρομής το μεσημέρι της Δευτέρας, η οποία ουσιαστικά σηματοδότησε την πρεμιέρα λειτουργίας της. Στο σημείο, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, τοποθετήθηκε ένα διάφανο στέγαστρο, προκειμένου να προστατεύονται οι επιβάτες από τις καιρικές συνθήκες και  διαμορφώθηκε ένας ιδιαίτερα κομψός χώρος προς διευκόλυνση των επιβατών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Το σημαντικότερο όμως είναι η άνεση με την οποία σταθμεύει πλέον εδώ το λεωφορείο». Άποψη, την οποία, συμμερίστηκαν οι επιβάτες και ο οδηγός της πρώτης διαδρομής επισημαίνοντας ότι «ο χώρος, τον οποίο οι πολίτες και κυρίως οι διερχόμενοι οδηγοί οφείλουν να σεβαστούν μένοντας προσηλωμένοι στην εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος και άνετος για τα Αστικά».

  Την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Δημάρχου Κατερίνης στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοινώνει και επισήμως την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Γιώργος Νταντάμης. Η συνέντευξη τύπου με θέμα την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο LIDO (Παν. Τσαλδάρη 16 Κατερίνη). Μια υποψηφιότητα ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη, που ανοίγει τον προεκλογικό χορό στο μεγάλο δήμο της Πιερίας…

  Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης συνδυάζει την επιχειρηματικότητα με το κοινωνικό πρόσωπο επισημαίνει σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα. Όπως αναφέρει, ο νέος νόμος λύνει σημαντικά ιατρικά προβλήματα στη χώρα μας και δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα. Η κα Σκούφα αναλύει τι προβλέπει ο νόμος, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα σε μεταποιητικές μονάδες να παράγουν, κατέχουν, μεταφέρουν, αποθηκεύουν, προμηθεύονται και μεταποιούν πρώτες ύλες και ποικιλίες του είδους CannabisSativa L περιεκτικότητας σε τετραυδροκανναβινόλη, υπό αυστηρά κριτήρια, ποιοτικές προδιαγραφές και πρότυπα, και με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, είτε για την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου, είτε για την εξαγωγή τους. Παράλληλα, ο νόμος μπορεί να γίνει αναπτυξιακός μοχλός σε σημαντικούς τομείς, όπως ο αγροτικός τομέας και η φαρμακοβιομηχανία, καθώς η καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης γνωρίζει ήδη αλματώδη ανάπτυξη σε άλλες χώρες του εξωτερικού, ενώ όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι είμαστε ακόμα στην αρχή.

   

 • Δείτε επίσης...