Scroll to top

Τυπολάτρης της 17 Απριλίου 2018


- 17 Απριλίου 2018

 • Τον Φιλόπτωχο Σύλλογο Κατερίνης «Η Ελεημοσύνη» επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και μέλη του Δ.Σ., προσφέροντας πασχαλιάτικα γλυκίσματα για τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από το Σύλλογο. Τον κ. Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος συνοδευόταν από την Οικονομική Επόπτη Χάιδω Παπαχατζή και τα μέλη του Δ.Σ. Βίνα Φλογέρα και Σμαρώ Γιαννούλη, υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Σαββίδη, η ταμίας Ελένη Ταρενίδου και το μέλος Ρούλα Πουλετίδου, οι οποίες αναφέρθηκαν στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Φιλόπτωχος εδώ και 90 χρόνια, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω έλλειψης δωρεών και πόρων, που οφείλεται στην κρίση και τη μείωση των μελών της. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου επισήμανε πως τόσο ο ίδιος όσο και το Επιμελητήριο αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια και τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία και επιθυμώντας να δώσουν χαρά στα παιδιά, προσέφεραν πασχαλινά αγαπημένα γλυκίσματα. «Γνωρίζοντας το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, το Επιμελητήριο Πιερίας, στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων, προσφέρει βοήθεια με όποιο τρόπο μπορεί» κατέληξε ο Πρόεδρος.

  Κυκλοφόρησε η συλλεκτική έκδοση «Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης» της «Ποιητικής Ακαδημίας» από τις εκδόσεις Νέα Διάσταση.
  Την επιμέλεια των κειμένων έχει κάνει ο σημαντικός δημιουργός, ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Ιατρόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί πως από την ποιητική παραγωγή της Πιερίας συμπεριλήφθηκαν 3 ποιήματα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου: «Ενεχυροδανειστήριο», «Χάθηκα» και «Χορός».
  Μια σημαντική αναγνώριση για τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο αλλά και για την Πιερία και τους δημιουργούς της γενικότερα.

   

   

  Δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί έχουν τη δυνατότητα από τη Δευτέρα 16 Απριλίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς ΑΑΔΕ (Εφορία) και ΕΦΚΑ (ασφαλιστικά ταμεία) σε μέχρι και 120 δόσεις, για βασική οφειλή μέχρι 50.000 ευρώ, καθώς άνοιξε η πολυαναμενόμενη πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr). Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να πληρούν αθροιστικά τέσσερις προϋποθέσεις: να έχουν κάνει έναρξη εργασιών, να έχουν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, να διαθέτουν σε μία από τις τρεις τελευταίες χρήσεις πριν την υποβολή της αίτησης (δηλ. 2016, 2015 ή 2014): α) θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, για οφειλέτες που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα ή β) θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ή θετική καθαρή θέση, για οφειλέτες που τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα. Και, τέλος, να έχουν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016 ένα από τα ακόλουθα: ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΑΑΔΕ ή ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ. Οι οφειλές που ρυθμίζονται είναι: Οφειλές προς το Δημόσιο που είναι ήδη βεβαιωμένες κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016, καθώς και οφειλές υπέρ τρίτων πιστωτών που εισπράττονται από τη Φορολογική Διοίκηση, με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά το χρόνο υπαγωγής στη ρύθμιση. Οφειλές προς τους ΕΦ.Κ.Α. που γεννήθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 και είναι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης βεβαιωμένες, με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά το χρόνο υπαγωγής στη ρύθμιση.

  Δείχνοντας για μία ακόμη φορά το μεγαλείο ψυχής που τον διακρίνει, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, προέβη σε μια πράξη ανθρωπιάς παρέχοντας μηνιαία σύνταξη ύψους 500 ευρώ στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου. Όπως μάλιστα δεσμεύτηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, θα καλύψει και τα έξοδα σπουδών των παιδιών του. Αναλυτικά στο συγκλονιστικό μήνυμά του: «Αντί μνημοσύνου…» αναφέρει:
  «Ἐπειδή τό κράτος εἶναι ἀνάλγητο ἐως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ καί μάλιστα ἐχθρικό καί ταυτοχρόνως βλάσφημο σέ ΚΑΘΕ τί ΕΛΛΗΝΙΚΟ καί ΟΡΘΟΔΟΞΟ θέλω νά φύγω ἀπό τά λόγια τίς εὐχές καί τά κροκοδείλια δάκρυα περνώντας ἀμέσως στήν πράξη καί νά δηλώσω δημοσίως πῶς ἡ οἰκογένεια τοῦ ἀδικοχαμένου ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ θά λαμβάνει ἀπό τήν ἑταιρεία μας κάθε ἀρχή τοῦ μηνός 500€ ὥς σύνταξη. Ἐπίσης δεσμεύομαι νά καλύψω τά ἔξοδα τῶν σπουδῶν τῶν παιδιῶν του, ὡς ἐλάχιστο φόρο τιμῆς στόν ἀετό μας… Ὁ θεός ἀς ἀναπαύση τήν γενναίαν του ψυχή καί ἀς ἀπαλυνει τόν πόνο τῶν οἰκείων του… ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!
  γιά τά ζαχαροπλαστεία – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ
  Γρηγόριος Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος,
  [email protected]»

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κατερίνη και πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΝΟ.Σ., που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Πιερίας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και τα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης. Εκεί τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σπύρος Κουλκουδίνας, ο οποίος τον ξενάγησε στο χώρο, τον ενημέρωσε για τις δράσεις της τοπικής Οργάνωσης και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει μαζί του απόψεις για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος και την τρέχουσα επικαιρότητα.

   

  Νωρίς ξεκίνησε η προεκλογική κούρσα των ενδιαφερόμενων υποψήφιων δημάρχων, αλλά και δημοτικών συμβούλων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στα τέλη του 2019. Ήδη κάποιοι ανακοίνωσαν και επισήμως τις υποψηφιότητές τους (Γ. Νταντάμης στο Δήμο Κατερίνης, Β. Γερολιόλιος και Δ. Μυλωνέρος στο Δήμο Δίου-Ολύμπου), ενώ οι νυν δήμαρχοι των 3 δήμων της Πιερίας έχουν δηλώσει ευθέως ή με έμμεσο τρόπο ότι επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι. Και αφού έγινε η αρχή έπεται και συνέχεια, καθώς εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένεται να επισημοποιηθούν κι άλλες υποψηφιότητες, από αυτές που ακούγονται εδώ και καιρό στο παρασκήνιο. Ο δρόμος είναι μακρύς και όπως φαίνεται χρειάζεται καλή προετοιμασία και γερά νεύρα…

 • Δείτε επίσης...