Scroll to top

Τυπολάτρης της 15ης Mαρtίου 2011


- 14 Μαρτίου 2011

 • giannouli

  Κρουστά όργανα από διάφορα σημεία της γης. Τύμπανα, τουμπερλέκια, αλλά και νταούλια και ντέφια  ταξίδεψαν το πολυάριθμο κοινό,  που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Μεθώνης,  στο μαγικό κόσμο των κρουστών, στο μαγικό κόσμο της μουσικής!!! Συντελεστές της παράστασης το  Συγκρότημα κρουστών «Κρουστωδία»  και το  Εργαστήρι Κρουστών Αιγινίου, ενώ η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Αγαθούπολης «Οι Αγάθωνες» και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

  Στα πρόθυρα χρεοκοπίας είναι οι εργολήπτες δημοσίων έργων, καθώς τους οφείλονται πολλά χρήματα από έργα που έχουν εκτελέσει. Αν και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και οι υποχρεώσεις τους τρέχουν, θα περιμένουν λίγες μέρες ακόμη, ώσπου οι δήμοι ψηφίσουν τους προϋπολογισμούς τους για να μπορέσουν να λάβουν, έστω και τμηματικά, χρήματα που τους οφείλονται. Θα  περιμένουν, το αργότερο, μέχρι αρχές Απριλίου 2011 και αν μέχρι τότε οι δήμοι δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν  στις υποχρεώσεις τους  απέναντι σ’ εκείνους που οφείλει, τότε, δείχνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν διαδικασίες κατασχέσεων σε βάρος των δήμων.

  Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011, στις 10.00 το πρωί. Η Σοφία Μαυρίδου είναι εισηγήτρια σε δύο θέματα.

  Ύστερα από την άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδειάς, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την κατάργηση του Λυκείου Κολινδρού ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισαν την αποχή των μαθητών απ’ όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας Κολινδρού μέχρι την αποκατάσταση της αδικίας.

   

  Θετικός ως προς την υλοποίηση δύο σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την Βόρεια Πιερία και την ευρύτερη περιοχή εμφανίστηκε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλη Πολύζο και τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου. Πρόκειται για την κατασκευή του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Βορείου Ελλάδος και το ΒΙΠΑ Αιγινίου.

  Οι πρόσφατες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ δεν επηρέασαν τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας Θανάση Φωτόπουλο, ο οποίος διατηρεί το βαθμό του Ταξίαρχου.   Επίσης, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Αστυνομίας, έκρινε και διατήρησε υποστράτηγο τον Πιεριέα Βασίλειο Κανάλη, ενώ  έκρινε προακτέο στο βαθμό του ταξιάρχου τον Σίμο  Οφείδη.

  Πολλές οι αντιδράσεις από γονείς για τις καταργήσεις  σχολικών μονάδων στην Πιερία. Ο «Καλλικράτης» έχτισε και δεν γκρέμισε  τον Παρθενώνα κύριοι κυβερνώντες…

  Δραματικά είναι τα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης για την πορεία των φετινών χειμερινών εκπτώσεων στην αγορά της πόλης. Ο τζίρος στις εμπορικές επιχειρήσεις άγγιξε και σε άλλες περιπτώσεις ξεπέρασε το 60%.

  «Μαραθώνια»  η διάλεξη του Καθηγητή Γιώργου Παυλίδη στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης, την περασμένη Τετάρτη, με θέμα την δυσλεξία. Το ακροατήριο έμεινε καθηλωμένο για περισσότερες από τρεις ώρες και άκουγε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διάλεξη του διακεκριμένου έλληνα επιστήμονα.

 • Δείτε επίσης...