ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ο διοικητής Ανέστης Μυστρίδης τίμησε την Καλλιόπη Τρίγκα, πρόεδρο και ιδρύτρια του “Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας & Αλληλεγγύης” του Αμβούργου για τις δωρεές μηχανημάτων και υλικού, ύψους 200.000 ευρώ περίπου, στο Νοσοκομείο. Επίσης στην ίδια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των εργαζομένων του Γενικού Νσοκομείου Κατερίνης, τιμήθηκε ο Ηλίας Τσολακίδης και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για τη συμβολή της στο κοινωνικό έργο και τη συνεργασία της με τον Ελληνογερμανικό Σύλλογο και το ΓΝΚ.

Ο κ. Μυστρίδης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία αυτών των δωρεών για το Νοσοκομείο της Κατερίνης καθώς “η εξοικονόμηση χρημάτων από τις δωρεές, θα δώσει τη δυνατότητα στην πρόσληψη επικουρικών ιατρών για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, αφού η πληρωμή (των επικουρικών ιατρών) γίνεται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου”.

“Ή προσφορά μας μέσα από τον Σύλλογο μας είναι η Αλληλεγγύη και όχι η φιλανθρωπία” δήλωσε η πρόεδρος κα Τρίγκα τονίζοντας ότι “είναι ένας τρόπος παρέμβασης των ενεργών πολιτών στην κοινωνία”, ενώ μίλησε για τις δραστηριότητες του συλλόγου στο Αμβούργο και για τη συνεργασία με την ΕοΔΠ.

Ο Ηλίας Τσολακίδης τόνισε ότι η τιμητική πλακέτα ανήκει σε όλους τους εθελοντές που δείχνουν την αλληλεγγύη τους στις ευπαθείς ομάδες και αποκάλυψε ότι ο νέος διοικητής “ήταν ένας από τους πρώτους που στήριξε τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου στην πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης που καλύπτει σημαντικές ανάγκες συμπολιτών μας σε φάρμακα”.

Ρεπορτάζ:
Μαρία Βαλσαμίδου