alt 

Ότι οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε.

“Το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές. Αυτή είναι η πρακτική επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας.

Γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι. Αυτό έγινε χάρη στις θυσίες των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Σε αυτούς αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Δεν γλιτώσαμε απλά τη χρεοκοπία. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε. Θα αποκαταστήσουμε αδικίες. Θα ξαναβρούμε το επίπεδο ζωής που είχαμε πριν από το 2010.

Οι αγορές δίνουν μια αποστομωτική απάντηση σε όσους διστάζουν να αναγνωρίσουν το αυτονόητο. Οι αγορές ξέρουν γιατί έχουν την οσμή του κέρδους.

Γυρίζουμε με ίδιους ή ακόμα και καλύτερους όρους. Υπάρχουν βεβαίως αυτοί οι οποίοι λυπούνται και είναι κρίμα. Έχουμε πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα που στεναχωριούνται που η Ελλάδα γυρίζει στην κανονικότητα.

 

 

Αναρωτιούνται οι αντίπαλοι του Μνημονίου γιατί δανειζόμαστε με μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό του Μνημονίου. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Ζουν ως παράσιτα του Μνημονίου.

Οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα. Υπήρξε 8 φορές υπερκάλυψη του ποσού. Το επιτόκιο θα είναι καλύτερο από το προσδοκώμενο και καλύτερο ή ίσο με το πορτογαλικό και το ιρλανδικό.

Πολιτικά πρόκειται για επιτυχία μεγαλύτερη από την προσδοκώμενη. Η διανομή του πλεονάσματος θα γίνει με μη γραφειοκρατικούς τρόπους και θα πάει σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Αποδεικνύεται πως το χρέος είναι βιώσιμο διαφορετικά οι αγορές δεν θα αγόραζαν ομόλογα”, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.