Γενική Απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου
Την Τετάρτη 15 Ιούνη όλοι  οι εργαζόμενοι της Πιερίας μαζί με  τους εργαζόμενους της Ελλάδας βρέθηκαν   και πάλι στους δρόμους για να εκφράσουμε δυνατά την οργή και την αγανάκτησή μας για όλα αυτά που επιχειρούν να νομοθετήσουν και πάλι σε βάρος των εργαζόμενων,  σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Γενική Απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου
Την Τετάρτη 15 Ιούνη όλοι  οι εργαζόμενοι της Πιερίας μαζί με  τους εργαζόμενους της Ελλάδας βρέθηκαν   και πάλι στους δρόμους για να εκφράσουμε δυνατά την οργή και την αγανάκτησή μας για όλα αυτά που επιχειρούν να νομοθετήσουν και πάλι σε βάρος των εργαζόμενων,  σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Δώρα αγάπης στο ελληνικό παιδικό χωριό
Δώρα αγάπης συγκέντρωσε η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου δήμου Δίου-Ολύμπου και τα προσέφερε στο ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο, κατόπιν απόφασης του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και ύστερα από συγκέντρωση υλικών και τροφίμων από τα τρία δημοτικά σχολεία του Λιτοχώρου.


Κατασχέθηκαν 15.000  προϊόντα «μαϊμού»
Νέα επιχείρηση – σκούπα για την πάταξη του παραεμπορίου, από τη δημοτική αστυνομία Κατερίνης και την ΕΛ.ΑΣ. Εδώ και μέρες υπήρχε η πληροφορία πως σε σπίτια στην Παραλία που διαμένουν λαθρομετανάστες υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού», τα οποία διάφοροι μετανάστες ήταν έτοιμοι να τα διοχετεύσουν στην τοπική αγορά, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στο υγιές εμπόριο, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Συνολικά κατασχέθηκαν 15.000 προϊόντα μαϊμού, τα οποία οι λαθρομετανάστες ήταν έτοιμοι να τα διαθέσουν στην… αγορά!
ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Με σημαντική παρουσία κόσμου ήταν η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», η οποία πραγματοποιήθηκε και αυτή στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας στάσεις στα τέσσερα γραφεία των βουλευτών της Πιερίας. Εκεί παραδόθηκαν ψηφίσματα.

1.549.800 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση της παλιάς Μονής Αγ.
Διονυσίου στον Όλυμπο
Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα γίνει η στερέωση και αποκατάσταση της Νότιας Πτέρυγας κελιών και η ενίσχυση της θεμελίωσης της Νότιας και Δυτικής Πλευράς πτέρυγας της παλιάς Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, έπειτα από απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιος Σώκος. Ο συνολικός προϋπολογισμός  του έργου ανέρχεται στα 1.549.800 ευρώ. Σημειώνεται πως την ίδια μέρα ο κ. Σώκος υπέγραψε συνολικά τέσσερα σημαντικά έργα για τον πολιτισμό της κεντρικής Μακεδονία,  προϋπολογισμού 6.486.672 ευρώ.

Οι πρώτοι έξι μήνες στο
Δήμο της Πύδνας – Κολινδρού

Στα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου της πρώτης δημοτικής αρχής του νέου  δήμου της Βόρειας Πιερίας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Κολυμβητήριο Κολινδρού, πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας. Ο κ. Πολύζος ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου, η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα, με τα προβλήματα που προέκυψαν με τη μετάβαση στον «Καλλικράτη», αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που  προέκυψαν με τη μείωση των πόρων προς τους ΟΤΑ από το κράτος, λόγω της οικονομικής κρίσης.


Επανεκκίνηση της τοπικής
επιχειρηματικότητας
Επανεκκίνηση της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω 9 προτάσεων ζητά, από τους Βουλευτές του νομού μας,  ο εμπορικός κόσμος. Σε δισέλιδη επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης επισημαίνει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, κάνοντας λόγο για δραματική κατάσταση, καθώς η κατακόρυφη πτώση στον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων λιανικής και του όγκου των πωλήσεων από τη συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης σε όλους τους κλάδους τους εμπορίου, οδηγούν τους εμπόρους και επιχειρηματ
ίες σε απόγνωση και στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, ενώ η κατάσταση συνεχώς επιτείνεται.

Εξώδικο στους βουλευτές από τους αγανακτισμένους πολίτες
Εξώδικο στους βουλευτές του νομού Πιερίας  έστειλαν   «αγανακτισμένοι» της πλατείας Ελευθερίας με το οποίο απαιτούν από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους να μην προχωρήσουν στην ψήφιση του νέου και σκληρότερου Μνημονίου, διαφορετικά θα υποβάλουν ακόμα και μηνύσεις σε βάρος τους.


Ο Μισέλ Ραμπάτ 1ος στον Olympus Marathon
Ένας Καταλανός αθλητής, ο Μισέλ Ραμπάτ, είναι ο νικητής του 8ου ορειβατικού μαραθωνίου Ολύμπου (Olympus Marathon), μήκους 44 χλμ, που πραγματοποιήθηκε χθες στον δήμο Δίου Ολύμπου, με εκκίνηση που δόθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, με ανάβαση στις κορυφές του Ολύμπου και τερματισμό στο Λιτόχωρο.  Ο Ραμπάτ τερμάτισε με χρόνο 4.35.15 και για πολύ ελάχιστο χρόνο θα κατέρριπτε το προηγούμενο ρεκόρ του Olympus Marathon.

Η φλόγα των Special Olympics στο Δίον
Η φλόγα των παγκόσμιων αγώνων «Special Olympics» που έγιναν στην Αθήνα, έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης 15/6 στο Λιτόχωρο, έδρα του Δ.Δίου-Ολύμπου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πανηγυρική τελετή στο Δίον, ιστορική έδρα του Δ.Δίου-Ολύμπου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
Ολοήμερη επίσκεψη στην Πιερία πραγματοποίησε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Γιώργος Κασαπίδης.   Ο κ. Κασαπίδης επισκέφθηκε την Πιερία προκειμένου να καταγράψει τα δεδομένα και κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας στην περιοχή, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που κάνει η ΝΔ για να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα, ανά περιοχή και ανά προϊόν, με στόχο να καταθέσει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη της χώρας.