Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πιερίας εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
Ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας με τη λήξη του διδακτικού έτους 2012-13 αισθάνεται βαθιά υποχρέωση και καθήκον:
Α)Να ευχαριστήσει όλα τα στελέχη των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Πιερίας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τις Δημοτικές Αρχές, την Αντιπεριφέρεια, τις Σχολικές Επιτροπές Παιδείας, τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων της Πιερίας, όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα Μ.Μ.Ε. καθώς και όσους βοήθησαν για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, που με τη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράστασή τους είχαμε μια εποικοδομητική και θετική σχολική χρονιά.

Β)Να τονίσει στους απόφοιτους μαθητές μας, δημοτικού και νηπιαγωγείου, και στους εκπαιδευτικούς που έφυγαν με μετάθεση ότι θα μείνουν για πάντα μέλη της μεγάλης οικογένειας της Π.Ε. Πιερίας.
Γ)Να καλωσορίσει τους μαθητές που έρχονται στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία αλλά και τους εκπαιδευτικούς που μετατέθηκαν στην Π.Ε. Πιερίας.
Δ) Να διαβεβαιώσει ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας προγραμματίζει την ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013-14 και οι υπηρεσίες της είναι σε πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία. Η Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας θα είναι ανοικτή και στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των γονέων ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία διανομής βιβλίων και έχουν εγκριθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ Περιφέρεια, μετά από πρόταση του Διευθυντή Π.Ε. Πιερίας, τα 3 νέα ΕΑΕΠ (14ο Δημ. Σχολείο Κατερίνης, 16ο Δημ. Σχολείο Κατερίνης και 12/θ Δημ. Σχολείο Κορινού) παρά τον περιορισμένο αριθμό εγκρίσεων .
Ε)Να ευχηθεί σε όλους καλό καλοκαίρι με τη βεβαιότητα ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από κοινού θα φροντίσουμε, ώστε μέσα στο δίμηνο του καλοκαιριού να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολεία μας στις 1 Σεπτεμβρίου 2013.
Ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας