20131110 203606ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ

Το πολυδιάστατο έργο του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιώργου Σεφέρη φώτισαν με ομιλίες, απαγγελίες, αλλά και μουσικές προσεγγίσεις σε μία εξαιρετική εκδήλωση – αφιέρωμα στους νομπελίστες ποιητές μας, οι εκλεκτοί συντελεστές του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου.
Την λιτή και όμορφη εκδήλωση με την οποία άνοιξε η αυλαία των φετινών Αικατερινείων είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι πολυάριθμοι φίλοι της τέχνης και του πολιτισμού που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης.Παρέστησαν επίσης περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων.
Η μουσική εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον αναπληρωτή Δημάρχου Κατερίνης Αναστάσιο Παπαζήση, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πεποίθησή μας, όπως επισημαίνει και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης είναι ότι ο Πολιτισμός είναι επένδυση για μια κοινωνία και η ποιότητα των πολιτιστικών θεσμών τους οποίους υιοθετεί, αποτυπώνει την φυσιογνωμία της, τις ανάγκες, το επίπεδο ζωής, τις αναζητήσεις των ανθρώπων της. Τα Αικατερίνεια πέτυχαν αναμφισβήτητα να είναι ένας θεσμός που ενισχύει το καλλιτεχνικό δυναμικό της Πιερίας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Θωμάς Παπαδημητρίου ο οποίος απένειμε ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο στους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου για την συμμετοχή τους στα Αικατερίνεια τόνισε: «Ο θεσμός των Αικατερινείων έρχεται και φέτος να προστεθεί στις προσπάθειές μας να δώσουμε διέξοδο στην δύσκολη καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε, μέσα από μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά σήμερα τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου που με την εξαιρετική και γνωστή σε όλους πολιτιστική του διαδρομή σταθμεύει στα Αικατερίνεια και θα μας ταξιδέψει σε όμορφους μουσικούς και ποιητικούς δρόμους με όχημα το έργο δυο μεγάλων Ελλήνων δημιουργών».

Στην συνέχεια την ταυτότητα της εκδήλωσης παρουσίασε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου Δέσποινα Καρτσιούνα, η οποία ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Δήμο Κατερίνης.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Το ποιητικό μέρος της εκδήλωσης παρουσίασαν οι φιλόλογοι Δέσποινα Καρτσιούνα – Παπαζαχαρία και Νίκος Κολωνιάρης. Η απαγγελία των ποιημάτων έγινε από τους Γ. Παπαϊωάννου, Θ. Γερολιόλιου, K.Ζησκάτα.
Επιλογή μελοποιημένων ποιημάτων ερμήνευσε μοναδικά η Μαρίκα Φωτοπούλου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Βαγγέλης Μπουσμαλής.
Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ.του Ο.Π.Π.Α.Π. Μυράντα Παππά.