CIMG8503Την τελευταία για το 2013 συνεδρίασή του πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου. Συγκίνηση επικράτησε στην αρχή της συνεδρίασης αφού το πρώτο θέμα αφορούσε την αποχώρηση του κ. Βασίλη Ντούλα λόγω συνταξιοδότησης. «Σας ευχαριστώ όλους για τη συνεργασία και για τη δυνατότητα που είχα μέσα από το Δ.Σ. να συμμετέχω σε ενέργειες στήριξης των επιχειρηματιών και του τόπου μας γενικότερα. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο. Καλή δύναμη και υγεία στον καθένα σας προσωπικά», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο κ. Ντούλας. Τη θέση του στο Δ.Σ. κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών του τμήματος υπηρεσιών, ο κ. Αθανάσιος Καββακίδης, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι και πάλι ανάμεσά σας και συμμετέχω σ’ αυτή τη Διοίκηση ώστε να προσπαθήσουμε από κοινού για την ανάπτυξη του τόπου». Επίσης, από το Δ.Σ. παραιτήθηκε η κα Δήμητρα Χατζηλαζάρου και τη θέση της κατέλαβε ο κ. Θεόδωρος Αγοραστός, ο οποίος σημείωσε: «Ευχαριστώ για την υποδοχή. Βρίσκομαι ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους. Θέλω να συνεργαστώ μαζί σας γιατί πιστεύω ότι οι μόνοι που μπορούμε να βγάλουμε την περιοχή μας από την αφάνεια είμαστε εμείς οι επαγγελματίες». Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, που εισηγήθηκε και το θέμα, ευχαρίστησε τον κ. Ντούλα για την προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό και καλωσόρισε τα νέα μέλη στο σώμα του συμβουλίου ευχόμενος να έχουν καλή θητεία και δύναμη.

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στον Τουριστικό Οργανισμό Πιερίας

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του ΔΣ στο θέμα που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος σχετικά με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στον Τουριστικό Οργανισμό Πιερίας υπό την προϋπόθεση να ηγείται της προσπάθειας η Πιερική Αναπτυξιακή καθώς επίσης και να συμμετέχουν οικονομικά όλοι οι φορείς. «Είναι σημαντικό για την Πιερία να λειτουργήσει ο Τουριστικός Οργανισμός Πιερίας καθώς θα αποτελεί τον δίαυλο προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Θεωρούμε όμως πως όλοι οι φορείς πρέπει να συμμετέχουν οικονομικά από τους αιρετούς μέχρι και τους επαγγελματίες όπως η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, κ.ο.κ. .Μάλιστα πρέπει να είναι ξεκάθαρο από το καταστατικό το ποσό συμμετοχής για τον κάθε φορέα ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Οργανισμού. Επίσης, για εμάς είναι προαπαιτούμενο το εγχείρημα να τεθεί υπό την αιγίδα της Πιερικής Αναπτυξιακής, ενός οργανισμού που είναι ο πλέον αρμόδιος να ηγηθεί της προσπάθειας καθώς στο παρελθόν μέσα από την Αναπτυξιακή έχουν έρθει χιλιάδες ευρώ για την ανάπτυξη του τόπου και διαθέτει την τεχνογνωσία και έμπειρο προσωπικό. Να σημειώσω ότι δεν υπάρχει ιδιοτέλεια σ’ αυτό που ισχυρίζομαι καθώς εμείς έχουμε αποσυρθεί από το Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής. Επικαλούμαι, όμως, τα αποτελέσματα του αναπτυξιακού συνεδρίου τα οποία αναφέρουν ότι η Πιερική Αναπτυξιακή είναι η πλέον αρμόδια για να συντονίσει το εγχείρημα της τουριστικής προώθησης της Πιερίας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηχριστοδούλου.
Δημιουργία γραφείου στην Γιαγκοντίνα
Η δημιουργία γραφείου επικοινωνίας και οικονομικών σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων της Σερβίας και του Νομού Πιερίας με έδρα τη Γιακοντίνα Σερβίας αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος που εισηγήθηκε το θέμα τόνισε ότι «οι εκπρόσωποι του δήμου της Γιαγκοντίνα παραχωρούν ιδιαίτερα προνόμια στο Επιμελητήριο Πιερίας για τη δημιουργία ενός χώρου που θα αποτελεί σημείο αναφοράς επαγγελματιών από την Πιερία και τη Σερβία και παράλληλα θα λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος. Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος μας προτρέπει να δοκιμάσουμε και να δούμε αν το εγχείρημα θα αποδώσει οφέλη στην περιοχή μας στηρίζοντας την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών μας. Ο λόγος που επιλέγουμε τη Γιαγκοντίνα είναι αφενός το μικρό κόστος λειτουργίας αυτού του γραφείου αλλά και το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται πάνω στον εθνικό άξονα και σε μικρή χιλιομετρική απόσταση από τη Νις και το Βελιγράδι».