Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Κατανομή ποσοστώσεων αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα για τη γαλακτοκομική περίοδο 2014 -2015».

 

Ποιο συγκεκριμένα, εν δυνάμει δικαιούχοι της εν λόγω κατανομής είναι:

1) Γεωργοί που υπέβαλαν μέχρι 31.12.2014 αίτημα ένταξης σε τυχόν επενδυτικά ή αναπτυξιακά προγράμματα, εφόσον καλύπτουν τις λοιπές προϋποθέσεις ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα. Στα σχετικά επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να προβλέπεται δραστηριότητα παραγωγής τουλάχιστον 70 τόνων αγελαδινού γάλακτος ανά γαλακτοκομικό έτος.

2)  Γεωργοί, νεοεισερχόμενοι στον τομέα της γαλακτοπαραγωγής, που δεν υπάγονται στην ανωτέρω κατηγορία (1), μετά από πιστοποίηση από τον ΕΛΓΟΔ ύπαρξης της εκμετάλλευσής τους και εφόσον αυτή δεν προέρχεται από διαχωρισμό κοινής εκμετάλλευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, πρέπει να υποβάλλουν τις Αιτήσεις τους μέχρι στις 16-01-2015 προς τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα είτε απευθείας, είτε μέσω των περιφερειακών Υπηρεσιών εποπτείας γάλακτος του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, είτε μέσω της Υπηρεσίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π Ε Πιερίας στα Τηλέφωνα 2351-351-121 και 2351-351-311

 

Ο Εισηγητής Α. Πίχος

Ο Τμηματάρχης  Κ. Μπάκος

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης κ.α.α Γεώργιος Κούκουλης