Γεύσεις θάλασσας και έμφαση στα ελληνικά προϊόντα έχει το διά χειρός του Λευτέρη Λαζάρου μενού στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

O Λευτέρης Λαζάρου, είναι ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin και κατόπιν συνεννόησης με την Προεδρία της Δημοκρατίας, δημιούργησε ένα μενού με συνολικά 45 πιάτα για το βράδυ της 24ης Μαρτίου, σε ένα δείπνο όπου απαρέγκλιτα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Προεδρικού Μεγάρου, ανάμεσά τους ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγός του Άντρη, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, θα απολαύσουν γεύσεις υψηλής γαστρονομίας.

Το μενού στο Προεδρικό Μέγαρο:

Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού για αρχή

Το πρώτο πιάτο θα αποτελείται από σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.

Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Για επιδόρπιο, λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και φιστίκια Αιγίνης.