Αρδευτικά έργα από το ΕΣΠΑ στο Δήμο Κατερίνης
Εγκρίθηκαν 410.000 Ευρώ για αρδευτικό έργο στη Μηλιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο Δήμο Κατερίνης μία σειρά αρδευτικών έργων για την ενίσχυση του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου. Ήδη η Διοίκηση έχει εντείνει ιδιαιτέρως τις προσπάθειες, ενώ τις τελευταίες ημέρες υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα Leader έργα προϋπολογισμού άνω των 700.000 Ευρώ.
Ένα σημαντικό έργο βρίσκεται σήμερα στη φάση της κατασκευής. Πρόκειται για το φράγμα στη Λαγόραχη όπου θα αποταμιεύονται περισσότερα από 3.000 κυβικά νερού, που μέχρι σήμερα χάνονταν στο ρέμα.
Επιπλέον εγκρίθηκε και ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης ενός αρδευτικού έργου στην Μηλιά προϋπολογισμού 410.000 Ευρώ. Σε συνδυασμό μάλιστα και με μια σειρά έργων που κατασκευάζονται στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, του Λόφου και του Μοσχοποτάμου η δημοτική αρχή στοχεύει στην ενίσχυση του αγροτικού πληθυσμού.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης «εμείς δεν κοιτάζουμε να έχουμε έργα βιτρίνας, αλλά έργα ουσίας, τα οποία σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή είναι ακόμη πιο χρήσιμα από το να εξωραϊσουμε μία πλατεία. Κι αυτά χρειάζονται. Αλλά σίγουρα ο αγρότης χρειάζεται περισσότερο αυτήν την συνεισφορά. Οι ανάγκες είναι ακόμη περισσότερες και φροντίζουμε συστηματικά να μην λείπουν από τους παραγωγούς μας.».
Κλείνοντας, ο κ. Χιονίδης υπενθύμισε πως τις επόμενες ημέρες ξεκινά μία νέα εργολαβία, αυτή της άντλησης υλικών και συγκεκριμένα χαλίκια και άμμο από τον Λεύκο ποταμό, για την βελτίωση των αγροτικών δικτύων τόσο στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά του Δήμου.