Έχει εντυπωθεί στο μυαλό των περισσοτέρων ως το ποτό που ανοίγουμε για να γιορτάσουμε ένα σημαντικό γεγονός και απαιτεί τον χαρακτηριστικό ήχο από το πέταγμα του φελλού και το ξεχείλισμα του σε μια αφρώδη πανδαισία από αρώματα και γεύσεις, με το σερβίρισμα του να γίνεται σε μακριά, ψηλά ποτήρια με τον αφρό να ξεχειλίζει από το στόμιο. Ε, λοιπόν όλη αυτή η προσσέγιση είναι εντελώς λανθασμένη, ειδικά αν θέλετε να απολαύσετε σωστά έναν αφρώδη οίνο.

Τι είναι καλύτερο από μια σαμπάνια; Φυσικά τα κοκτέιλ που παρασκευάζονται με σαμπάνια και άλλους αφρώδης οίνους, των οποίων οι φυσαλίδες γαργαλούν όμορφα τον ουρανίσκο μας.

Σίγουρα η σαμπάνια είναι υπέροχη από μόνη της, και έχει συνδεθεί από καιρό με την πολυτέλεια και την εξουσία, ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα, αξίζει να την αναμείξετε με μερικά συστατικά και να φτιάξετε μοναδικά κοκτέιλ.

Δείτε παρακάτω μερικές συναρπαστικές συνταγές για κοκτέιλ σαμπάνιας, τα οποία είναι ιδανικά για κάθε περίσταση και μπορούν να συνοδέψουν υπέροχα τις αυγουστιάτικες νύχτες σας…

 

Soyer au champagne
Soyer au champagne
Mexican 55
Mexican 55
French 75
French 75
Old Cuban
Old Cuban
Seelbach
Seelbach

 

 

Πηγή:perpetual.gr