Με δεμένα τα πίσω του πόδια και με μεταλλικό σύρμα στο λαιμό εντοπίστηκε μέσα στην πόλη της Κατερίνης σήμερα (4/7) ο σκύλος των παρακάτω φωτογραφιών. Το γεγονός μας κατήγγειλε αναγνώστης του «Ντελάλη», ο οποίος ευαισθητοποιημένος από την σκληρή εικόνα που αντίκρισε, έσπευσε να μας στείλει τις φωτογραφίες προκειμένου να γνωστοποιηθεί η απάνθρωπη αυτή ενέργεια.

Το ταλαιπωρημένο και εξαντλημένο ζώο εντοπίστηκε από διερχόμενους πολίτες γύρω στις 9 το πρωί στην αρχή της οδού Εθνικού Σταδίου, στο ύψος του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

 

 

Οι άνθρωποι που βρήκαν το ζώο, το οποίο δεν μπορούσε να μετακινηθεί και είχε αρχίσει να εξαντλείται από τη ζέστη, έσπευσαν να το απελευθερώσουν και να του δώσουν λίγο νερό.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος προχώρησε σε αυτή την απάνθρωπη πράξη. Δεν είναι επίσης γνωστό αν επρόκειτο για αδέσποτο σκύλο ή δεσποζόμενο, αλλά ούτε πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.

Κρίνοντας από το γεγονός πως το ζώο δεν μπορούσε να μετακινηθεί παρά μετά δυσκολίας μπορούσε να συρθεί πάνω στην άσφαλτο, συμπεραίνεται πως ο δράστης τού πέρασε ένα αυτοσχέδιο κολάρο, στο οποίο πρόσθεσε σύρμα αντί για λουρί, του έδεσε τα πόδια και το παράτησε στο συγκεκριμένο κεντρικό σημείο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για παράνομη πράξη, από αυτές που έχουμε δει να συμβαίνουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, και η οποία επισείει τις κυρώσεις του νόμου, αφού έχουμε να κάνουμε με κακοποίηση ζώου.