Το μεγάλο ζήτημα της συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου στις 29-4-2010 ήταν το θέμα της έδρας του νέου Δήμου Β. Πιερίας (Πύδνας).  Μια απολύτως λάθος, πρόχειρη πρόταση του Υπουργείου δημιούργησε δυστυχώς μεγάλο πρόβλημα και κίνδυνο μόνιμης ταλαιπωρίας των 20.000 μελλοντικών κατοίκων του.

Κανείς δεν είχε πρόταση για έδρα στον Κολινδρό, ήταν αυτονόητος και χωρίς καμία αμφισβήτηση ο καθορισμός της στο Αιγίνιο και όμως αποφασίστηκε το παράδοξο και το παράλογο!  Προτείναμε λοιπόν την μεθοδική και αποτελεσματική αντιμετώπιση με αποφάσεις των Δ.Σ. Πύδνας, Μεθώνης, της ΤΕΔΚ, των Βουλευτών και άμεση υποβολή του αιτήματος για διόρθωση του λάθους με σταθερή, αγωνιστική και δυναμική στάση.

Κατά τα άλλα προτείναμε καθημερινή, ουσιαστική επίβλεψη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και απόκτηση των τυπικών προσόντων λογιστή από οικονομολόγο του Δήμου, ώστε να συντάσσει και να υπογράφει τους ισολογισμούς και τις λογιστικές εργασίες (Δίνουμε ως Δήμος και Δ.Ε.Υ.Α.ΑΙ. άνω των 30.000 ετησίως).  Επίσης αξιοσημείωτο ήταν το ότι δεν απαντήθηκαν οι από 12-4-2010 υποβληθείσες ερωτήσεις μας.  Αφορούσαν:

* Το μη καθορισμό έργου υπογειοποίησης τμήματος δικτύου ΔΕΗ, παρά τις ισχύουσες επιδοτήσεις.

* Τη μη εκμετάλλευση της αίθουσας πρώην ΑΤΕ για συνεδριάσεις Δ.Σ. ή εκδηλώσεις αφού είναι άδεια εδώ και ένα χρόνο.

* Τη μη ύπαρξη πληροφοριακής οδικής πινακίδας στην διχάλα των δύο δρόμων προς Αιγίνιο στον Α. Γεώργιο.

* Τη μη υποβολή προγραμμάτων αποχέτευσης για μικρούς οικισμούς (Καταχάς – Μ. Γέφυρα) αν και ανακοινώθηκαν δράσεις του ΕΣΠΑ.

* Τη μη σωστή διαγράμμιση της συνδετηρίου οδού Αιγινίου – ΝΕΟ.

Αιγίνιο 03 – 05 – 2010

Για την Παράταξη

Αντώνης Νταγλιούδης

Χρήστος Πρασκίδης