Γίνονται συνεννοήσεις για ειδικό ρεπορτάζ, αφιερωμένο στις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, το οποίο θα προβληθεί στο εξωτερικό.

bbcΦίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες

Σίγουρα θα έχετε πληροφορηθεί, πως η δράση της ομάδας μας «Αφήστε το στο ταμείο» έχει κάνει το γύρο της Ελλάδος και έχει προβληθεί σχεδόν από όλα τα ΜΜΕ με εκτενή ρεπορτάζ. Βέβαια, οι τιμές των ΣΜ δεν μειώθηκαν και ίσως αργήσουν να μειωθούν. Όμως, αν θυμάστε καλά, ούτε η τιμή του φρέσκου γάλακτος έπεσε από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται λοιπόν χρόνος, αγώνας και μαζική συμμετοχή!

Επίσης, το «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», η διεθνής καμπάνια για τη συλλογή ψηφιακών υπογραφών με αίτημα την «Επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου» και το «Heliskiing πάνω από τον Όλυμπο» έχουν γίνει γνωστές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι μιλούν πλέον για ένα ανεξάρτητο κίνημα πολιτών που γεννιέται σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, αποκτά καθημερινά χιλιάδες υποστηρικτές και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο οργάνωσης ενεργών πολιτών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας από τους δημοσιογράφους που πιστεύουν στη δυναμική των δράσεών μας, είναι ο  κ. Malcolm Brabant από το BBC News, ο οποίος ζήτησε να έρθει στην Κατερίνη και να κινηματογραφήσει, για λογαριασμό του BBC, τις δράσεις με τις οποίες ασχολούμαστε αυτό το διάστημα, με στόχο την προβολή τους στο εξωτερικό.

Η εικόνα της χώρας μας, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν ήταν η καλύτερη.

Είναι λοιπόν μια ευκαιρία, να προβάλουμε στο εξωτερικό μια άλλη εικόνα της κοινωνίας των πολιτών της πατρίδας μας, η οποία, με αργά μεν βήματα, αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος, συσπειρώνεται, αγωνίζεται και προσπαθεί να προστατέψει το μέλλον της νέας γενιάς, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Είναι μια ευκαιρία να προβάλουμε τον ΤΟΠΟ ΜΑΣ, την Πιερία, τον Όλυμπο, τα Πιέρια, τις ακτές μας, τους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας τους και αγωνίζονται καθημερινά γι αυτήν.

Το ρεπορτάζ θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα Ιουλίου και για το σκοπό αυτό θα χρειαστούν μέλη της ομάδας, τα οποία κατέχουν πολύ καλά την αγγλική γλώσσα.