dimoselafinasΤον Δήμο Ελαφίνας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.  Η  αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Μάντζιο και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους  Χάρη Αμανατίδη , Σταματία Μπέση και Νίκο Παντελιάδη είχε μια πλήρη ενημέρωση  από τον δήμαρχο Ελαφίνας κ. Κατσάρα  για τα προβλήματα την οικονομική κατάσταση αλλά και τις προοπτικές του Δήμου Ελαφίνας στις νέες συνθήκες του διευρυμένου Δήμου Κατερίνης.  Ο  κ. Κατσάρας αναφέρθηκε στα έργα που δημοπρατήθηκαν αλλά και σε αυτά που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα έργα που επιλύουν το πρόβλημα της άρδευσης της περιοχής.  Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση ανέφερε ότι με ορθολογική διαχείριση ο Δήμος βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση καταφέρνοντας να ξοφλήσει και μέρος του δανείου που είχε συναφθεί παλιότερα παραμένοντας προς εξόφληση ποσό 450. 000 ευρώ.
Κατέθεσε μάλιστα την πρόταση η οποία έγινε δεκτή από την Πρωτοβουλία των Πολιτών να δοθούν  στην δημοσιότητα οι τυχόν δανειακές υποχρεώσεις των δήμων και των Νομικών Προσώπων τους με παράλληλη πρόβλεψη να μην επιβαρυνθούν οι δημότες του νέου Δήμου για δάνεια τα οποία έχουν συνάψει οι Καποδιστριακοί δήμοι και τα οποία δάνεια θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να επιβαρύνουν τους Δήμους οι οποίοι τα πήραν και τα αξιοποίησαν.   

Αναφέρθηκε σε ζητήματα ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου, στην ανάγκη συνένωσης των σχολικών μονάδων, την σύνδεση του Δήμου με το Νέο Νοσοκομείο αλλά και το νομό Ημαθίας, την ανάγκη κατασκευής αποχετευτικού δικτύου το οποίο θα μπορούσε μέσω του αγωγού του νέου Νοσοκομείου να συνδεθεί με τον βιολογικό της Κατερίνης αλλά και την ανάγκη ίδρυσης στο νέο Δήμο Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θα βοηθήσει τους αγρότες της περιοχής στην αναζήτηση νέων καλλιεργειών προσφέροντας τεχνογνωσία  αλλά και υποδομές.
Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας των Πολιτών τονίστηκαν οι δυνατότητες που έχει ο νέος Δήμος για να γίνει εργαλείο  ανάπτυξης όλης της περιοχής, η ανάγκη ισόρροπης ανάπτυξης όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, η σημασία της συμμετοχής των δημοτών στα πράγματα του Δήμου,  η ανάγκη  ο νέος Καλλικρατικός Δήμος να γίνει ένας δημοκρατικός λαϊκός θεσμός συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και όχι ένας γραφειοκρατικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός αποκομμένος από τους δημότες.
Η  Πρωτοβουλία των Πολιτών δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον Δήμο Ελαφίνας όσο και με τους άλλους Καποδιστριακούς Δήμους, με τους οποίους και θα υπάρξουν ανάλογες συναντήσεις, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης της από πρώτο χέρι για τα προβλήματα των πολιτών αλλά και την ανταλλαγή απόψεων εν όψει   της κατάρτισης του προεκλογικού της προγράμματος, αλλά και του μεγάλου αγώνα που ανοίγεται μπροστά μας.