Νίκος Μηλιώτης: «Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, δίνουμε τέλος στο πρόβλημα της στέγασης του ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου»
Φορείς και υπηρεσίες του Δήμου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, θέλοντας να διαπιστώσει την ετοιμότητα για την εφαρμογή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης που έρχεται με τον Καλλικράτη. Σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΚΕΔΔΥ Κατερίνης συζήτησε με προϊστάμενους και υπαλλήλους, όπου οι ιδέες και το όραμα του συνδυασμού «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες», ικανοποίησαν και αποτέλεσαν γόνιμο έδαφος για διάλογο.
Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις ΔΕΗ και ΟΤΕ, ο κ. Μηλιώτης είχε την ευκαιρία να ακούσει την άποψη των εργαζομένων που προσφέρουν τα βασικά αγαθά ρεύματος και τηλεπικοινωνιών στους πολίτες του νέου δήμου. Εκεί έγινε λόγος για τις υποδομές που υπάρχουν και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν. Ο νέος ενιαίος δήμος είναι σημαντικό να έχει την καλύτερη δυνατή διασύνδεση και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η αρμονική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Γι’ αυτή τη συνεργασία δεσμεύτηκαν και οι δυο πλευρές, διαπιστώνοντας μεγάλη σύμπνοια απόψεων. Στη συνέχεια ο κ. Μηλιώτης, μαζί με μια ομάδα υποψηφίων συμβούλων του, τους Ράνια Πάτρα, Κώστα Αγγέλη, Κατερίνα Παταρίδου, Σάκη Αδαμίδη, Κική Κέρογλου και Γιώργο Πουρσανίδη επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης, όπου είχαν μακρά συνομιλία με τον προϊστάμενο κ. Κρίτογλου. Ένα θετικό που σημειώθηκε ήταν η καλή στελέχωση όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ παράλληλα υπογραμμίστηκε η ανάγκη ηλεκτρονικής χωροταξικής χαρτογράφησης για την καλύτερη κατανομή των μαθητών.
Στα αρνητικά επισημάνθηκε η παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως χαρακτήρισε ο κ. Κρίτογλου το γεγονός ότι τα νηπιαγωγεία της πόλης δεν έχουν μόνιμη στέγη! Στόχος, τον οποίο όπως φάνηκε μοιράζονται ο Νικος Μηλιώτης και ο Διευθυντής είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού, ανθρώπινου και ελκυστικού σχολείου το οποίο θα είναι ανοιχτό για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε και η ανάγκη δημιουργίας ενός διαπολιτισμικού σχολείου, όπου θα ενταχθεί και ο μαθητικός πληθυσμός των Ρομά που ζουν στην Κατερίνη. Συζητήθηκε ακόμα και το χρόνιο πρόβλημα στέγασης του ειδικού σχολείου, καθώς και το αίτημα της Διεύθυνσης να της αποδοθεί το κτίριο του παλιού 1ου Δημοτικού Σχολείου, για να στεγάσει εκεί τα γραφεία της. Με εμπειρία και γνώση στον τομέα των σχολικών κτιρίων ο κ. Μηλιώτης, διαπίστωσε ότι οι ιδέες που προβάλλει ο συνδυασμός του έχουν απήχηση και στην εκπαιδευτική κοινότητα κάτι που θα βοηθήσει για μια καλή συνεργασία. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το ΚΕΔΔΥ Πιερίας, κέντρο διάγνωσης και διαφοροδιάγνωσης και υποστήριξης, όπου γίνεται η αξιολόγηση για την ειδική εκπαίδευση.
Τέλος, στο ΕΚΑΒ μέσα από την συνομιλία με τον προϊστάμενο κ. Ντουλγεράκη, προέκυψαν αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα της Κατερίνης. Βασικό είναι αυτό του κτιριακού, καθώς παρά τις συνεχείς προτάσεις που καταθέτουν προς τη δημοτική αρχή, δεν ευοδώθηκε καμία. Τελευταία είναι αυτή της μεταστέγασης τους στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου, στο κτίριο όπου στεγαζόταν η αιμοδοσία.
Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ σημείωσαν μια επιθετική αντιμετώπιση στις συναλλαγές τους με το δήμο, ενώ τα προβλήματά τους δεν περιορίζονται μόνο εκεί καθώς οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δυσκολεύουν σε πολλά σημεία της πόλης τη δουλειά τους και φέρνουν προβλήματα στους ασθενείς που διακομίζουν. Ακόμα και στον πεζόδρομο τα εμπόδια είναι αρκετά και στο σημείο αυτό ο κ. Μηλιώτης τόνισε ότι «η δουλειά που κάνει το ΕΚΑΒ είναι σημαντική και πρέπει να αποδώσουμε σεβασμό και να βοηθήσουμε το έργο αυτών των ανθρώπων αντί να βάζουμε εμπόδια. Η διευκόλυνση της μετακίνησης των δημοτών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στο νευραλγικό τομέα υγείας και πρόνοιας είναι κάτι που θέτουμε ως προτεραιότητα και θα διασφαλίσουμε».