psnpo1Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αγαθονίκου

Με  μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα γιόρτασε την Κυριακή 21-11-2010 και στις εγκαταστάσεις του πρώην  Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου ο  Ιερός Ναός «Τα  Εισόδια της Θεοτόκου» Στον  εορτασμό της ημέρας αυτής που είναι μία από τις πιο σημαντικές Θεομητορικές εορτές της Χριστιανοσύνης βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός ο  οποίος έδωσε την ευκαιρία για μεγάλη προσέλευση των προσκυνητών, δίνοντας έτσι πιο πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκδήλωση.   Το πρωϊ στο Φερώνυμο  Ιστορικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στην οποία χοροστάτησε και ελάμπρυνε με την παρουσία του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους-Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ.  Μετά το πέρας  της Θείας Λειτουργίας την οποία τέλεσε ο Σεβασμιότατος με το ιερατείο του,  σχηματίστηκε  πομπή για την περιφορά της Αγίας Εικόνας γύρω από το Κεντρικό κτίριο.  Ο  Αρχιμαντρίτης κ. Ντούρος εκφώνησε τον  πανηγυρικό της ημέρας του Εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου εξέφρασε την ευχή να επιστραφεί ο χώρος στην εκκλησία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αποχώρησε από την τελετή μόλις άκουσε την ευχή ο Διοικητής του ΨΝΠΟ κ. Μ.Κοσμαδάκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας χωρίς να πάρει τον λόγο σεβόμενος το Θρησκευτικό ύφος της εκδήλωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΨΝΠΟ
Ο κ. Κοσμαδάκης απλά δήλωσε ότι ‘’πρέπει να σεβόμαστε και να τιμούμε, εφαρμόζοντας, τους νόμους του Κράτους, δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα «Βατοπέδι» στην Πιερία.
«Εγώ έχω καθήκον και υποχρέωση να τηρώ τους νόμους του κράτους, έχω δώσει όρκο γι’ αυτό» συνέχισε ο κ. Κοσμαδάκης, ο οποίος σημείωσε πως ισχύει το Ν.Δ. 3029/13/22-2-1929 με το οποίο απαλοτριώθηκαν  και μεταβιβάστηκαν τα ακίνητα στο κράτος. Εξ άλλου έχει απαντήσει στο αίτημα της εκκλησίας με το 7838/2010 έγγραφο του ΨΝΠΟ και μάλιστα αρνητικά. Δεν υπάρχει λόγος συνέχισης ενός θέματος που έχει λήξει διαπαντός.     Στο τέλος των Θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε  στους παρευρισκομένους αντίδωρο  και  ένα γλύκισμα.
Τις Θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους-Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ με το ιερατείο του, ο Νομάρχης Πιερίας κ. Γ.Παπαστεργίου, η Βουλευτής Πιερίας κ. Μ.Μίχου, εκπρόσωποι βουλευτών Πιερίας, ο Δήμαρχος Πέτρας κ. Θ. Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Δίου κ. Γ.Παπαχρήστος, ο Διοικητής του ΨΝΠΟ κ. Μ.Κοσμαδάκης, ο Αναπληρωτής Δ/του του ΨΝΠΟ κ. Δ.Τζήκας με τη σύζυγό του, εκπρόσωποι στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, και μεγάλο πλήθος πιστών.
Το  Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα το Ζαχαροπλαστείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που πρόσφερε τα κεράσματα της εκδήλωσης.