• Ενημερωτική Εκδήλωση για την «κάρτα του πολίτη» διοργάνωσε, το πρωί της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, το τοπικό Παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Ν. Πιερίας, υπό την Αιγίδα της Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα.  Ομιλητές ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Αναστασίου, Προηγούμενος της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μετεώρων (του Μεγάλου Μετεώρου) και ο κ. Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση είχε σκοπό να ενημερωθεί το κοινό υπεύθυνα για το θέμα αυτό που μας απασχολεί και τη στάση που θα κρατήσουν οι πιστοί. Και οι δύο ομιλητές δήλωσαν την αντίθεσή τους με τα σχέδια της κυβέρνησης για την είσοδο στη ζωή μας της «κάρτας του πολίτη», κάνοντας λόγο για «φακέλωμα» των πολιτών.

 

 

Πόλος έλξης για χιλιάδες άτομα αποτέλεσε και φέτος η εμποροπανήγυρη Αιγινίου, η οποία έκλεισε τις πύλες της, την περασμένη Κυριακή. Εκτός από στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, οι επισκέπτες αναζητούσαν  ευκαιρίες για αγορές, σε ιδιαίτερα καλές τιμές, ενώ οι μικροί επισκέπτες έβρισκαν   διέξοδο στο λουνα – παρκ. Ικανοποιημένοι δήλωσαν οι έμποροι που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη με την επέκταση των χώρων της εμποροπανήγυρης κατά 5.000 τ.μ., για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών, που προχώρησε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού.
Επιπλέον, έγιναν διάφορα συμπληρωματικά έργα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, όπως βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και των δικτύων αποχέτευσης όμβριων  και λυμάτων. Επίσης, τοποθετήθηκαν 5 νέα συγκροτήματα τουαλετών και ντουζιέρες για τους εκθέτες. Ακόμη, περιφράχθηκε ο νέος χώρος των 5.000 τ.μ., με παράλληλη βελτίωση – όπου χρειάστηκε– της υπάρχουσας περίφραξης. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 595.000 ευρώ, αν και με την έκπτωση το συνολικό κόστος έφτασε στα 380.000 ευρώ, μαζί με διάφορα συμπληρωματικά έργα που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.
  • Πόλος έλξης για χιλιάδες άτομα αποτέλεσε και φέτος η εμποροπανήγυρη Αιγινίου, η οποία έκλεισε τις πύλες της, την περασμένη Κυριακή. Εκτός από στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, οι επισκέπτες αναζητούσαν  ευκαιρίες για αγορές, σε ιδιαίτερα καλές τιμές, ενώ οι μικροί επισκέπτες έβρισκαν   διέξοδο στο λουνα – παρκ. Ικανοποιημένοι δήλωσαν οι έμποροι που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη με την επέκταση των χώρων της εμποροπανήγυρης κατά 5.000 τ.μ., για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών, που προχώρησε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού.
  • Επιπλέον, έγιναν διάφορα συμπληρωματικά έργα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, όπως βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού και των δικτύων αποχέτευσης όμβριων  και λυμάτων. Επίσης, τοποθετήθηκαν 5 νέα συγκροτήματα τουαλετών και ντουζιέρες για τους εκθέτες. Ακόμη, περιφράχθηκε ο νέος χώρος των 5.000 τ.μ., με παράλληλη βελτίωση – όπου χρειάστηκε– της υπάρχουσας περίφραξης. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 595.000 ευρώ, αν και με την έκπτωση το συνολικό κόστος έφτασε στα 380.000 ευρώ, μαζί με διάφορα συμπληρωματικά έργα που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη.


  • Τον πρόεδρο του οργανισμού HELLENIC SOCIETY ‘PAIDEIA’Ηλία Τομάζο υποδέχτηκαν  στο Δίον τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία» Πιερίας κ.κ.Τσιτλακίδης Ηλίας και Γκρίνιας Γεώργιος. Ο κ. Τομάζος συνόδευε ομάδα  ελληνοαμερικανών φοιτητών από διάφορα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. οι οποίοι θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Ρόδο,στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για ένα εξάμηνο.
  • Το εκπαιδευτικό έργο του οργανισμού συνεχίζεται στους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας αλλά και εκτός συνόρων σε πολλά πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής.

  • Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γρηγόρης Παπαχρήστος και Νίκος Παπανικολάου είχαν την ευκαιρία να τα πουν με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επικεφαλής της παράταξης «Κεντρική Μακεδονία-Μέτωπο Ανάπτυξης» Μάρκο Μπόλαρη, την Παρασκευή το βράδυ, όπου γευμάτισαν και οι τρεις μαζί σε ταβέρνα του Δίου.  Ως γνωστό ο Υφυπουργός παρευρέθηκε την Παρασκευή στο 2ο Ογκολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Ογκολογική Εταιρία στο Λιτόχωρο και κήρυξε την έναρξη των εργασιών. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων του συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Μέτωπο Ανάπτυξης
    » που εκπροσωπούν την Πιερία, παρέθεσαν γεύμα σε ταβέρνα του Δίου, στον κ. Μπόλαρη και τους συνεργάτες του. Με την ευκαιρία αυτή συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα εσωτερικά της παράταξής τους, θέματα Υγείας και φυσικά επικέντρωσαν τη συζήτησή τους στην άμεσα πολιτική επικαιρότητα που προκύπτει από την οικονομική κρίση.