• Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής έξω από την Εφορεία συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ Πιερίας, αντιδρώντας στην έκτακτη εισφορά που καλούνται να πληρώσουν οι έλληνες φορολογούμενοι αυτό το διάστημα. Μάλιστα, προχώρησαν και στο κάψιμο σημειωμάτων που έχουν ήδη αποσταλεί δηλώνοντας ότι αρνούνται να πληρώσουν.

 

  • Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Σχολή Γονέων ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Ο Πρόεδρος της Σχολής κ.Κωνσταντίνος Κορομπίλης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της προηγούμενης διετίας ευχαριστώντας τα μέλη και του φίλους της Σχολής για την σημαντική προσφορά τους. Στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Παρουσίασε δε, και το καινούριο πρόγραμμα του Ά τετραμήνου 2011-2012 το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα στον Τύπο, το οποίο ξεκινάει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.
  • «Βουνά σαν τον Όλυμπο υπάρχουν πολλά στον κόσμο και μάλιστα, κάποια από αυτά, ίσως να είναι και ομορφότερα. Όμως, ο Όλυμπος της Ελληνικής Μυθολογίας, αυτό το μνημείο φύσης και πολιτισμού, είναι μοναδικό! Η άμεση νομική προστασία του βουνού είναι το αυτονόητο. Κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησής του θα καταστρέψει την εικόνα αυτού του ιερού συμβόλου παγκόσμιας κληρονομιάς και θα το απογυμνώσει. Μη σκοτώσετε το μύθο!». Αυτά δήλωσαν από τη Βαρκελώνη οι κ.κ.  Sigmund Loland, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Διευθυντής ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Όσλο/Νορβηγία και Hans Hoppeler, Καθηγητής Ανατομίας, Διευθυντής τμήματος Ανατομίας του Πανεπιστημίου Βέρνης/Ελβετία, πληροφορούμενοι για τη διεξαγωγή της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τον Όλυμπο.
  • Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κατερίνης πραγματοποίησαν, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι, έπειτα από πρόσκληση της ΠΑΣΕΒΕ, αντιδρώντας στα νέα χαράτσια που επιβάλει η κυβέρνηση. Η πορεία ξεκίνησε από το Συντιβάνι και συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. «Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με αφορμή την κρίση και στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» εξαπολύει φοροεπιδρομή σε βάρος μας. Αδιαφορεί για τα χιλιάδες λουκέτα που καθημερινά μπαίνουν στην αγορά. Αδιαφορεί για την αδυναμία που έχουμε στο να καλύψουμε βασικές καθημερινές ανάγκες μας. Συνεχίζει να επιβάλλει νέα χαράτσια.