ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ

ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ!!!

Με μεγάλη, αναίτια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση οι δικαιούχοι αγρότες μας πληρώνονται τις επιδοτήσεις τους(την ενιαία ενίσχυση για το 2011)και πιο συγκεκριμένα την προκαταβολή του μισού ποσού αυτών των χρημάτων που δικαιούνται. Χρήματα που τα περιμένανε από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και που το ανίκανο και μπαχαλώδες κράτος μας δεν μπορούσε να συγκεντρώσει,(1,1 δις Ευρώ για τους αγρότες όλης της χώρας), όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Οι συνολικά 12.500 δικαιούχοι αγρότες στην Πιερία πήραν ή παίρνουν την προκαταβολή των Κοινοτικών επιδοτήσεων και υποθέτω ότι ήδη αυτά τα χρήματα έχουν επενδυθεί στις πολλές υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν ή και θα πάνε στην αγορά της περιοχής μας, αν δεν προλάβουν να πάνε στα χαράτσια των ειδικών εισφορών. Επειδή, οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι καθόλου μακριά και σε ένα μήνα από σήμερα θα πρέπει ο ρημαδομηχανισμός του ρημαδοκράτους μας να ξοφλήσει τους αγρότες θέλω να πιστεύω πως δεν θα επαναληφθεί αυτό το φαιδρό σήριαλ. Ο νέος τεχνοκράτης πρωθυπουργός μας να ενημερωθεί και να παρέμβει ανάλογα!

 

 

ΜΕΤΑ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΤΗΝ

ΚΑΠΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΙ;

Συγκρινόμενη οικονομικά με άλλες βασικές καλλιέργειες (όπως είναι το καλαμπόκι, βαμβάκι, σιτάρι, τα ζαχαρότευτλα, τη βιομηχανική τομάτα, κ.α.) στην Ελλάδα,  η καπνοκαλλιέργεια εξασφαλίζει πολύ υψηλότερη ακαθάριστη πρόσοδο και απασχόληση. Ποιο σημαντικό, ο καπνός αξιοποιεί περιθωριακά εδάφη, ορεινά, όπου άλλες καλλιέργειες δεν μπορούν να αποδώσουν οικονομικά. Προφανώς, κάθε απόφαση και κανονισμός  της Ε.Ε. για τον καπνό έχει σημαντική επίδραση στην καπνοκαλλιέργεια και οικονομία της χώρας. Η  ΚΑΠ της Ε.Ε. με την ενιαία ενίσχυση, την σταδιακή και οριστική κατάργηση της επιδότησης του καπνού (2013) και την αποσύνδεση της από την παραγωγή   είχε ως συνέπεια τον σημαντικό περιορισμό σε ορισμένες περιοχές και την πλήρη εγκατάλειψη της καπνοκαλλιέργειας σε πολλές άλλες. Μετά το 2013 όμως τι ξημερώνει για τους καπνοπαραγωγούς μας, είναι το κοινό και εναγώνιο ερώτημα που συνεχίζουν να θέτουν όλοι οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής μας;

ΒΑΛΤΕ  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΤΩΝ

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Εξωφρενικά υψηλά ποσά πληρώνει η χώρα μας για εισαγωγές γάλακτος και κρεάτων, την ώρα που παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αντίστοιχα προϊόντα. Μόνο για βόειο κρέας και αγελαδινό γάλα πληρώνουμε ετησίως 2 δις Ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 30% των εισαγωγών μας. Το 90% του βόειου κρέατος που καταναλώνουμε προέρχεται από Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Αργεντινή κλπ. ενώ εισάγουμε το 40% του χοιρινού κρέατος από Δανία, Γερμανία, Ολλανδία κλπ. Την ίδια ώρα τα κρεατοσφαγεία και πτηνοσφαγεία στην Ελλάδα φτάνουν τα 167, απόλυτα ικανά να τροφοδοτήσουν με κρέατα όλη την ΕΕ. Η Ελληνική πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες λοιπόν που δεν ρίχνει το βάρος και την προσοχή της στην στήριξη αυτών των ανθρώπων και φεύγει πολύτιμο χρήμα από τους Έλληνες στους Ευρωπαίους συναδέλφους των κτηνοτρόφων. Και αναμφισβήτητα έφτασε η ώρα και η στιγμή να ανατραπεί αυτή η κάκιστα παγιωμένη και απαράδεκτη κατάσταση!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΣΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ;

Δεν με εντυπωσιάζει τόσο το 61% που αντιτίθεται στα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα στην ΕΕ αφού δεν τα εμπιστεύονται σύμφωνα με την επίσημη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, όσο με τρελαίνει και με προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι τα αποδέχεται το 39% που είναι ένα δυσανάλογα πολύ υψηλό ποσοστό για την μέχρι πρότινος υγιώς σκεπτόμενη ΕΕ. Να υπενθυμίσω απλά εδώ, πως προς το παρών, στην ΕΕ επιτρέπεται η καλλιέργεια μόνον δυο προϊόντων: ένα είδος καλαμποκιού κι ένα είδος βιομηχανικής πατάτας για την παραγωγή αμύλου. Κάποτε η ΕΕ είχε ποσοστά που φτάνανε στο 93% ενάντια στα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα και θα πρέπει όλους να μας προβληματίζει που το ποσοστό αυτό έπεσε στο 61%, αφού είναι γνωστή η πλύση εγκεφάλου που επιβάλλουν στους καταναλωτές οι εμπνευστές και θιασώτες παραγωγοί των μεταλλαγμένων στις ΗΠΑ, που γνωρίζουν πολύ καλά τους τρόπους προώθησής τους!

 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ  ΦΑΓΗΤΟ

ΤΗΝ ΦΑΣΟΥΛΑΔΑ, ΝΑ
ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΤΗΝ ΚΙΝΑ;

Είναι ποτέ δυνατόν το εθνικό μας φαγητό, την φασουλάδα, να την εισάγουμε από την χώρου του κίτρινου γίγαντα, την Κίνα;

Ένα ακόμη απίθανο όσο και απίστευτο στοιχείο στο εθνικό μας φαγητό, την υπέροχη φασολάδα μας, που καταναλώνεται κατά κόρον από όλους μας και που πληροφορηθήκαμε πως τον περασμένο Μάιο υπογράψαμε συμφωνία για την προμήθεια του Ελληνικού Στρατού, με 73.000 κιλά από την Κίνα, την ώρα που παράγουμε τα πεντανόστιμα, επώνυμα, εξαιρετικής ποιότητας φασόλια Αγίου Δημητρίου Πιερίας ή τα φασόλια Καστοριάς;

Είναι τελείως αδιανόητο σε μια χώρα που έχει ως εθνικό της φαγητό την φασολάδα, σε μια χώρα κατ΄ εξοχήν αγροκτηνοτροφική, να εισάγουμε φασόλια ξοδεύοντας πολύτιμο συνάλλαγμα και μάλιστα από την Κίνα, που τόσο δεινά επέφερε στο λιανεμπόριο ειδών ένδυσης και υπόδησης. Μια ακόμη από τις πολλές αιτίες που καταντήσαμε εδώ που είμαστε, να κρεμόμαστε από τα δανεικά των ξένων, την ώρα που θα μπορούσαμε να είμαστε αυτάρκεις από μόνοι μας!