• Με αντικείμενο την καλλιέργεια του ενεργειακού φυτού «γλυκό σόργο» για την παραγωγή βιοαιθανόλης – βιοκαυσίμων, πραγματοποιείται ενημερωτικό σεμινάριο στο Λιτόχωρο την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, με ελεύθερη είσοδο.  Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον σεμινάριο που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διακρατικού έργου «Sweethanol» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» και αφορά αγρότες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, επενδυτές, ενεργειακά γραφεία, παραγωγούς καυσίμων, επιστήμονες που μελετούν θέματα του τομέα ενέργειας και ανάπτυξης, φορείς υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δήμους, κλπ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας του γλυκού σόργου είναι αφενός μεν οι απαιτήσεις του σε ύδρευση και λιπάσματα είναι χαμηλές, επομένως το κόστος καλλιέργειας είναι μικρό, αφετέρου δε η υψηλή περιεκτικότητα του φυτού σε σάκχαρα, γεγονός που βοηθά στην υψηλή παραγωγή βιοαιθανόλης.
  • Σε μια λιτή εκδήλωση τη μνήμη του Ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου, που έγινε στις 8 Νοεμβρίου 1866 τίμησε την Κυριακή, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί».Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κεντρικός ομιλητής εντός του ναού ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης  Αρχιμανδρίτης π.  Ιωακείμ Οικονομίκος, ο οποίος  μίλησε με συγκινητικό και ιστορικά τεκμηριωμένο λόγο για την θυσία των Κρητών στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.  Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας Κωνσταντίνος Μανιουδάκης  «το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου ήταν σημείο αναφοράς και εξελίξεων για την απελευθέρωση της Κρήτης από τον τουρκικό ζυγό», ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα οι απανταχού Κρήτες συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διατηρούν ζωντανή την ιστορική μνήμη».
  • Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα Άρσης Βαρών «Πύρρος Δήμας» για τα 32 φετινά μετάλλια. Σημειώνεται πως ο Σύλλογος ξεκινά  τη λειτουργία  και δεύτερου γυμναστηρίου στην Κάτω Μηλιά.
  • Κι όμως με έναν καφέ που θα… στερηθούμε μια μέρα από το πεζόδρομο της Κατερίνης, θα βοηθήσουμε μια οικογένεια να στρώσει το τραπέζι για φαγητό. Συγχαρητήρια στην ομάδα πολιτών «Αλληλέγγυοι» για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.
  • 2011120803