Την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας εκ της Ι. Μ. Οσίου Διονυσίου Ολύμπου, υποδέχθηκε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος το Σάββατο απόγευμα στα προπύλαια του ιερού καθεδρικού  Ναού Θείας Αναλήψεως. Η Ιερά Μητρόπολη συμμετέχει στους εορτασμούς «100 χρόνια Ελεύθερης Πόλης» που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας  του Δήμου Κατερίνης.
Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Καστορίας Σεραφείμ και Τριπόλεως Θεοφύλακτος και το ιερατείο της πόλης, παρουσία του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη,  εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών.
Με πομπή κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως όπου ακολούθησε  Δοξολογία και  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Την Κυριακή μετά τη Θ. λειτουργία τελέστη  μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πρωτεργατών της απελευθερώσεως της Κατερίνης , του Μητροπολίτου Κίτρους Παρθενίου Βαρδάκα , του  Αντισυνταγματάρχου Δημητρίου Σβορώνου και των λοιπών πεσόντων.

 

 

Με επισημότητα τιμήθηκε την Κυριακή το πρωί ο  εορτασμό της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα . Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστη  επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις αρχές που νομού, τα κόμματα και εκπροσώπους φορέων.
Στο μήνυμα της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο   Μακεδονικός Αγώνας αποτελεί  μια από τις κορυφαίες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας. Οι Έλληνες με υψηλό αίσθημα πατριωτισμού πολέμησαν με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Η ελληνική γλώσσα, το σχολείο και η Εκκλησία δυνάμωσαν και βοήθησαν τον ελληνικό πληθυσμό να αντισταθεί και να διατηρήσει την ελληνικότητά του.
Σήμερα τιμούμε τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονικής γης, για τον αέρα της ελευθερίας που αναπνέουμε. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν και να προσπαθήσουμε για μια Ελλάδα δυνατή και ισχυρή στη διεθνή σκηνή.

 

 


Αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων η προγραμματισμένη για την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου εκδήλωση κατασκευής και πετάγματος  αερόστατων.
Για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης. Όπως είναι γνωστό η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των 100 χρόνων ελεύθερης πόλης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας, ενώ θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της παραποτάμιας διαδρομής του Πέλεκα(Λεύκος ποταμός) και πιο συγκεκριμένα στο ύψος των εγκαταστάσεων του Συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά», τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας αντίστοιχα, την Αερολέσχη και τους Αερομοντελιστές Κατερίνης.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Πιερίας, που
Θα συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της.

 

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση όλων των υπευθύνων των νομίμως λειτουργούντων ελαιουργείων ανά την Πιερία γίνεται γνωστό προς όλους τους ελαιοκαλλιεργητές-ελαιοπαραγωγούς του νομού και της ευρύτερης  περιοχής πως από φέτος όταν θα μεταφέρουν το προϊόν τους στο ελαιουργείο θα πρέπει υποχρεωτικά να καταβάλλουν σε χρήμα το εκθλιπτικό τους δικαίωμα για να μπορεί να επεξεργαστεί από τις μονάδες των υπαρχόντων ελαιουργείων ο ελαιόκαρπός τους και να μεταποιηθεί σε ελαιόλαδο.
Κατόπιν τούτου παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές του νομού και της ευρύτερης περιοχής να ανταποκριθούν σ’ αυτήν τους την υποχρέωση για την εύρυθμη και αποτελεσματική συνεργασία και των δύο πλευρών(ελαιοπαραγωγών-ελαιουργών)….