Το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης θα χρειαστεί βοήθεια για τη διανομή των 65 περίπου τόνων αλεύρων σε 1.700 οικογένειες. «Ελάτε να δώσουμε με το δικό μας τρόπο, τη δική μας απάντηση στην ακρίβεια και στην ασυδοσία των μεσαζόντων και των σούπερ μάρκετ. Αυτοί, «Όλοι μαζί μπορούν» και κρατούν τις τιμές στα ύψη: Το γάλα των παιδιών μας, το αλεύρι, το ρύζι, τις πατάτες, τα απορρυπαντικά! Ελάτε, να ενώσουμε κι εμείς τις δικές μας δυνάμεις μας! Κι εμείς, μπορούμε! Το κίνημα «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» που ξεκίνησε από την πόλη μας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη! Καλούμε, όλους τους Κατερινιώτες, ειδικά τις νέες και τους νέους, που είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν κομμάτι από την καθημερινότητά τους και να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια αυτή από την οποία ωφελούνται χιλιάδες συμπολίτες μας. Η μόνη μάχη που χάνεται είναι αυτή που δεν δίνεται. Η δική μας μάχη συνεχίζεται, με πολλούς συμμάχους σε ολόκληρη τη χώρα», αναφέρουν στο καλεσμά τους.

 

Το τηγανέλαιο δεν το πετάμε στο νεροχύτη ούτε στα σκουπίδια! Το μαζεύουμε και το παραδίνουμε! Φέρτε τα μεταχειρισμένα μαγειρικά λάδια που έχετε συγκεντρώσει, στην επόμενη διανομή αγροτικών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» 27 Οκτωβρίου 2012, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης. Εκεί, κατά τη διάρκεια της διανομής αλεύρων, θα έχετε τη δυνατότητα να παραδώσετε προς ανακύκλωση τα τηγανέλαια που έχετε συγκεντρώσει.

 


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με αγρότες του νομού, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την αναζήτηση/προσφορά εργασίας. Στην ιστοσελίδα της ομάδας http://www.otoposmou.gr έχει δημιουργηθεί μια νέα ενότητα με τίτλο «Μεροκάματα». Εκεί, όσοι πολίτες αναζητούν εργασία και επιθυμούν να εργαστούν περιστασιακά, σε αγροτικές δουλειές, θα μπορούν να βρίσκουν τα στοιχεία παραγωγών, οι οποίοι αναζητούν εργατικά χέρια.. Ήδη έχει αναρτηθεί η πρώτη προσφορά με 45 μεροκάματα για συγκομιδή ακτινιδίων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλα 180 μεροκάματα για τη συγκομιδή ελαιών. Όσοι παραγωγοί επιθυμούν να προσφέρουν εργασία, μπορούν απευθύνονται στην ομάδα στέλνοντας email στη διεύθυνση [email protected]. Οι ενδιαφερόμενοι για εργασία θα πρέπει να απευθύνονται τηλεφωνικά στον παραγωγό και όχι στην ομάδα. Τα «Μεροκάματα» θα λειτουργούν ως ένας απλός πίνακας ανακοινώσεων.

 

 

Ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς διαβεβαίωσε ότι οι ασθενείς θα αγοράζουν φθηνότερα τα φάρμακα τους και ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά Ταμεία τους θα πληρώνουν λιγότερα τονίζοντας μάλιστα πως μεσοσταθμικά τα φάρμακα θα είναι φθηνότερα κατά 16% από 1ης Νοεμβρίου!

 

 

Από το τέλος Οκτωβρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ανοίξει την ηλεκτρονική νέα υπηρεσία από την οποία οι φορολογούμενοι θα πληροφορούνται για το ύψος των τελών κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών βάζει τέλος στα αυτοκόλλητα τέλη με αποτέλεσμα να κερδίζει για τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ. Τα τέλη θα αναρτώνται ηλεκτρονικά και οι πολίτες είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και θα πηγαίνουν σε τράπεζα, ταχυδρομείο ή εφορία για την πληρωμή του τέλους. Δεν θα παραλαμβάνουν αυτοκόλλητο σήμα, αλλά μόνο την απόδειξη πληρωμής.