Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Κατερίνη

Με επισημότητα  όπως κάθε χρόνο αλλά χωρίς να ολοκληρωθεί η παρέλαση λόγω της βροχής πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κατερίνη. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του υπουργείου  Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  Μωυσή Κουρουζίδη τον εκπρόσωπο της  Βουλής    Βουλευτή Πιερίας,  Κώστα  Κουκοδήμο και τις αρχές του νομού. Η παρέλαση ξεκίνησε  ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, παρά μόνο από τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων. Σε δηλώσεις τους οι φορείς αναφέρθηκαν στο μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου αλλά και στις δύσκολές στιγμές  που περνούν οι Έλληνες. 
Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου περιβάλλοντος 
Πιστεύω πως οι μέρες αυτές σε όλους πρέπει να αναδείξουν αυτά τα στοιχεία  που τότε και διαχρονικά μπορούμε να αξιοποιήσουμε στις δύσκολες στιγμές. Νομίζω ότι στη σημερινή συγκυρία πρέπει όλες οι δυνάμεις  όλων των Ελλήνων να επικεντρωθούν στο πως θα ξεπεράσουμε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη εποχή, και κυρίως πως θα την κάνουμε όσο πιο πολύ γίνεται ανώδυνη με τις πράξεις μας τις ενέργειες μας. Για αυτό και πιστεύω ότι κριτήριο για ότι κάνουμε είναι πρώτον  να βγούμε από την κρίση και δεύτερον όσο πιο ανώδυνα γίνεται».
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  
«Μια δύσκολη μέρα όμως δεν παύει να αφήνει τα μηνύματα και να φέρνει τις μνήμες. Μνήμες παλιές,  μνήμες πατριωτικές, μνήμες που πραγματικά παραδειγματίζουν όλους εμάς του νεότερους και τα παιδιά μας. Χαρήκαμε τα παιδιά των δημοτικών που παρήλασαν  κάτω από αντίξοες συνθήκες και μας έκαναν περήφανους. Το μήνυμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τους οικονομικά δύσκολους,  αλλά και κοινωνικά, είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ, ενωμένη και όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα.. Έχοντας κοντά την εκκλησία και πιστεύοντας σε αυτήν και στην πατρίδα μας νομίζω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα»
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
« Τιμή και δόξα στα μεγάλα όχι στις μεγάλες ελληνικές  ψυχές που συνεχίζουν να λένε όχι. Τιμή και δόξα σε αυτούς που πιστεύουν ότι η  ελληνική ψυχή δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις. Είμαστε έτοιμοι να πούμε τα μεγάλα όχι και να κάνουμε αυτά που πρέπει για την Ελλάδα, για την πατρίδα, για τα παιδιά μας, για την συνέχεια του έθνους».