Προς: Όλους τους 

πολίτες της Πιερίας

Με αφορμή τις εξελίξεις και τα όσα ακούγονται για την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εκφράζουμε τις ανησυχίες μας και ως Έλληνες πολίτες αλλά και ως εργαζόμενοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Ευελπιστούμε και στηριζόμαστε στην αμέριστη συμπαράστασή σας στην διαρκή προσπάθεια μας να καταφέρουμε να λειτουργούν και να διατηρηθούν οι Μονάδες Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως κορμός ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Σε όλη την Ελλάδα οι δημόσιες δομές υγείας, δηλαδή οι Μονάδες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που δημιουργήθηκαν με τον ιδρώτα όλων των Ελλήνων απαξιώνονται, υποβαθμίζονται, εξαθλιώνονται και «αφήνονται» να καταρρεύσουν, γεγονός που προβληματίζει εργαζόμενους και πολίτες που βλέπουν ένα από τα σημαντικά τους δικαιώματα, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ και ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ να καταρρίπτεται.
Το κόστος των υπηρεσιών υγείας μεταφέρεται μεθοδευμένα στις τσέπες των πολιτών, η ΥΓΕΙΑ ένα αγαθό που έπρεπε να διατηρηθεί και ενισχυθεί ένεκα της σημερινής κατάστασης, ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ.

Είναι καιρός όλοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προστασία του πολύτιμου αγαθού της Υγείας σταματώντας την αφαίμαξη του λαού και την απαξίωση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας στη διάλυση των Δημοσίων Δομών Υγείας και καλούμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες σε ένα πλατύ μέτωπο υπεράσπισης της Δημόσιας και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ.

Ζητάμε:
-Να στηριχθεί και να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην κατεύθυνση ενός Δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών.
-Την εξασφάλιση της Δημόσιας και ΔΩΡΕΑΝ πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
-Να διατηρηθούν οι Δημόσιες Δομές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως πυρήνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
-Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ομαλής και ανεμπόδιστης μετάβασης μας στους φορείς υποδοχής.
-Σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ δίπλα μας και ΕΙΜΑΣΤΕ και εμείς δίπλα σας ως Προστάτες του πολύτιμου αγαθού της ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ και της αξιοπρέπειας ΟΛΩΝ των πολιτών.