DSC07268Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας- Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Βασίλης Μίγκος: «Να συμβάλλουμε όλοι μαζί σε μία προσπάθεια για μια καλύτερη πόλη».

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, έκλεισαν για τέσσερις ώρες οι δρόμοι του κέντρου της Κατερίνης για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης και την Ποδηλατική Απόδραση. 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.
Μεγάλοι και μικροί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες εκδηλώσεις – δραστηριότητες. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν να ενθαρρύνουν τον κόσμο να χρησιμοποιούν περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ποδήλατα και τα πόδια τους για την μετακίνηση τους στην πόλη. Η τροχαία μοίρασε φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες για την σωστή οδική συμπεριφορά του ποδηλάτη. Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι ποδηλάτες έκαναν μία συμβολική βόλτα στο κέντρο της πόλης. Οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου μέσα από ζωγραφιές πέρασαν το δικό τους μήνυμα για την συγκεκριμένη ημέρα.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ποδηλατικής Απόδρασης κος Βασίλης Μίγκος είπε: «Ποδηλάτες και πεζοί φανταζόμαστε μία άλλη Κατερίνη – μία Κατερίνη όπως θα την θέλαμε, χωρίς φασαρία, χωρίς καυσαέριο, χωρίς αυτοκίνητο. Μία Κατερίνη που θα δίνει προτεραιότητα στον πεζό, στο ποδήλατο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μία όμορφη οικολογική πόλη που η Ποδηλατική Απόδραση αγωνίζεται για αυτήν. Στηρίζουμε κάθε δράση που αποσκοπεί σε αυτήν. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο να έρχεται μαζί μας να μας στηρίζει και να συμβάλλουμε όλοι μαζί σε μία προσπάθεια για μια καλύτερη πόλη».