etheksisΜια οπτικοακουστική εγκατάσταση που παρουσιάζει τα στάδια δημιουργίας ξυλόγλυπτης βυζαντινής αγιογραφίας σε συνδυασμό με ηχοτοπίο, το οποίο έχει διαμορφωθεί από ηχογραφημένους ήχους, οι οποίοι παράγονται κατά την διάρκεια της δημιουργίας των ξυλόγλυπτων αποτελεί το βασικά στοιχείο της ταυτότητας της έκθεσης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των «Αικατερινείων» και διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου.
Πρόκειται για το έργο «Μέθεξις»των καλλιτεχνών Αντώνη Φακαλή και Δημήτρη Μπάκα που παρουσιάζεται το χρονικό διάστημα έως και τις 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Α’ Όροφος).
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία πολλών φίλων της των Αικατερινείων. Τον Ο.Π.Π.Α.Π εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κα Μυράντα Παππά, η οποία ευχαρίστησε τους συντελεστές, ενώ τους απένειμε συμβολικά αναμνηστικά δώρα για την συμμετοχή τους στα Αικατερίνεια.
Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι δύο καλλιτέχνες : «Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός τεχνητού βιωματικού χώρου, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί έναν άλλο τρόπο παρουσίασης και αντίληψης του έργου[…] δημιουργώντας πιο ολοκληρωμένες προϋποθέσεις συμμετοχής του ακροατή».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η Ελένη Μπουφέτη.
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 13:00 (πρωί)
18:30 – 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
7μ.μ. Πνευματικό κέντρο Ένωσης Ποντίων Πιερίας.