107Για ανάγκη δημιουργίας ενός πλατύ δικτύου αλληλεγγύης ενάντια στις κατασχέσεις έκαναν λόγο οι ομιλητές
Την ανάγκη δημιουργίας ενός πλατύ δικτύου αλληλεγγύης ενάντια στις κατασχέσεις τόνισαν όλοι οι ομιλητές αλλά και οι παραβρισκόμενοι το βράδυ της Δευτέρας στο «Ιδεοδρόμιο» στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για τους πλειστηριασμούς.
Όπως τονίστηκε οι πλειστηριασμοί αποτελούν μια νέα καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Μάλιστα, από την 1 Ιανουαρίου του 2014 αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ.
Οι ομιλητές και συγκεκριμένα ο Νίκος Παρλιάρος από την «Αλληλεγγύη για όλους» και την «Πρωτοβουλία κατοίκων Περιστερίου», ο Φίλιππος Πολατζίδης από την «Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας» και η Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη, νομικός αναφέρθηκαν στο τι ισχύει μέχρι σήμερα, τι πρόκειται ν’ αλλάξει από την 1η Ιανουαρίου 2014, τι συμβαίνει στις χώρες που βρίσκονται ήδη στη δίνη των πλειστηριασμών, ενώ τέλος ανέπτυξαν τα «εργαλεία» νομικά αλλά και κυρίως κινηματικά για την αναχαίτιση αυτής της επίθεσης.
Όπως έγινε γενικότερα αποδεκτό το όλο ζήτημα, δεν μπορεί να λυθεί με νομικό τρόπο, παρά μόνο με ένα πλατύ κίνημα ανυπακοής. Μάλιστα όλοι οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι η Πρωτοβουλία που θα συσταθεί στην Κατερίνη, αλλά και γενικότερα οι οποιεσδήποτε ομάδες πρωτοβουλιών σε όλη τη χώρα πρέπει να δράσουν άμεσα, καθώς ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα και είναι ελάχιστος μέχρι την 1η του έτους. Μάλιστα, όπως τόνισαν οι ομιλητές το κίνημα αυτό που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να τύχει της στήριξης όλων των πολιτών.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η «Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης» και το «Σ.Ε.Ε.Π.Υ.» σε συνεργασία με την «αλληλεγγύη για όλους», ενώ στο άμεσο διάστημα θα σχεδιαστεί και θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης με σκοπό τη δημιουργία πλατιού δικτύου αλληλεγγύης ενάντια στις κατασχέσεις.