oinos«Όνειρος» την ελληνική μυθολογία ονομάζονταν η θεότητα που αποτελούσε προσωποποίηση των ονείρων. Ήταν ο άγγελος του Δία που τον έστελνε στους ανθρώπους την ώρα του ύπνου για να τους συμβουλεύσει, να τους καθοδηγήσει ή να τους κάνει γνωστά αυτά που πρόκειται να συμβούν.
«ONIROS» το όνομα του νέου κόκκινου κρασιού του Κτήματος Κούρτη.
«Οινόβιον» και είναι πράγματι όπως και το όνειρο ένα μέσο διαφυγής από την δύσκολη κι ασφυκτική καθημερινότητα και το ταξίδι στην απόλαυση, την ηρεμία, την χαλάρωση και τη διασκέδαση. Η πρώτη του παρουσίαση, μαζί με δύο ακόμη νέα κρασιά του κτήματος, έγινε το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2014 στο εστιατόριο «Αμάλθεια» (Κατερίνη – Ιπποκράτους 8-10).
Στην πρόσκληση οινοπαρουσίασης του Αποστόλη Κούρτη, ανταποκρίθηκαν πολλοί οινόφιλοι της Πιερίας.
Τα τρία νέα κρασιά του Κτήματος Κούρτη είναι το «Oινόβιον 2013» λευκός ξηρός, το «Οινόβιον 2012» ερυθρός ξηρός και το «ΟNIROS 2011» ερυθρός ξηρός παλαιωμένος η ναυαρχίδα του κτήματος.
Ο Αποστόλης Κούρτης σε μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση περιέγραψε τα νέα κρασιά στους καλεσμένους του, οι οποίοι ήδη είχαν ξεκινήσει να απολαμβάνουν, ενημερώνοντάς τους για την σύνθεση και τα χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού. Όπως τόνισε είναι τρεις νέες ποικιλίες που με μεράκι δημιούργησε το «Κτήμα Κούρτη» και προσδοκά στην θετική ανταπόκριση των οινόφιλων. Ο ζωγράφος – αγιογράφος κ. Παναηλίδης έχει δημιουργήσει τις ετικέτες των νέων κρασιών.

Τα νέα κρασιά του Κτήματος Κούρτη
«Οινόβιον 2013» – Λευκό ξηρό. Παραδοσιακή Αιγαιοπελαγίτικη ποικιλία Ασύρτικο και οι ξενικές Chardonnay και Trebbiano.
«Οινόβιον 2012» – Ερυθρό ξηρό. Από τις ερυθρές διεθνείς ποικιλίες merlot και Cabernet Sauvignon. Προστέθηκε και Ξινόμαυρο η παραδοσιακή ποικιλία της Μακεδονίας.
«ONIROS 2011» ερυθρός ξηρός. Ένα εξαιρετικό χαρμάνι ποικιλίας syrah και του στιβαρού Ξινόμαυρου με το Αγιωργίτικο του Νότου και πινελιές Cabernet Sauvignon.
Στο τέλος της οινοπαρουσίασης και ενώ οι καλεσμένοι απολάμβαναν μια παλαιωμένη grappa, κληρώθηκε μια συλλεκτική φιάλη Magnum του Κτήματος Κούρτη με χειρόγραφη ζωγραφική διακόσμηση στη θέση της ετικέτας.