IMG 5432Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Ψήφισμα με το οποίο ο Δήμος Κατερίνης θα δηλώνει την αντίθεσή του στο σύστημα αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων αποφάσισε να εκδώσει το δημοτικό συμβούλιο. Με αυτό το ψήφισμα, το οποίο θα συντάσσεται με το σκεπτικό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ο δήμος θα ζητά ένα διαφορετικό πλαίσιο αξιολόγησης βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

Μιλώντας εκ μέρους του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων ο Γιάννης Μαυρίδης εξέφρασε την αντίθεσή τους σ’ αυτό το σύστημα και επισήμανε πως οι δημοτικοί υπάλληλοι απέχουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης. Τόνισε επίσης πως έχει αποχωρήσει ήδη μεγάλος αριθμός υπάλληλων, ενώ την ίδια στιγμή νέες αρμοδιότητες ανατίθενται στην τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε ο δήμος Κατερίνης να λάβει απόφαση ενάντια σ’ αυτό το σύστημα εξηγώντας πως οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν αντιτίθενται στην αξιολόγηση, εφόσον θα πάρει άλλη μορφή.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή συντάσσεται με το σκεπτικό της ΚΕΔΕ και εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτό το σύστημα αξιολόγησης στην τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζοντας ως καινοφανή και παράξενα πράγματα αυτά που συμβαίνουν και ζητώντας ένα άλλο, πιο αξιοκρατικό πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο βουλευτής Γ. Κωνσταντόπουλος, που ήταν παρών.

Ο Ν. Σαλπιστής, η παράταξη του οποίου έθεσε το θέμα, τόνισε ότι η αξιολόγηση με τον τρόπο που προωθείται εντάσσεται στον τρόπο που επιχειρείται να επανιδρυθεί το κράτος και με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου. Αντίθετα, υποστήριξε, στον ιδιωτικό τομέα η αξιολόγηση γίνεται πάντα με βάση τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Ο Α. Μάντζιος τόνισε πως αυτό το σύστημα αξιολόγησης αποτελεί επίθεση στους υπαλλήλους, ενώ ο Χ. Καραφουλίδης συντάχθηκε με τη θέση του δημάρχου και της ΚΕΔΕ. Ο Ν. Μηλιώτης διευκρίνισε πως δεν είναι αντίθετος στην αξιολόγηση, αλλά ο τρόπος που εφαρμόζεται είναι εντελώς απαράδεκτος. Ο Ζ. Σατραζέμης από την πλευρά του σημείωσε πως στον ιδιωτικό τομέα η αξιολόγηση γίνεται σε καθημερινή βάση και πρόσθεσε πως για να είναι αντικειμενική απαιτούνται ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια. Τέλος ο Γ. Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους πως έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ να καταθέσει ένα κώδικα αξιολόγησης, που θα τον στηρίξει ομάδα βουλευτών διαπαραταξιακά.

Πρώην δημοτικοί αστυνομικοί
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης ύστερα από αίτημα των πρώην δημοτικών αστυνομικών η δυνατότητα απορρόφησής τους από το δήμο Κατερίνης βρίσκοντας την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, ο οποίος τόνισε πως η παρουσία τους στο δήμο θα είναι χρήσιμη.