Συνέλευση της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» στην Κατερίνη

Ανοιχτή συνέλευση με στόχο την οργάνωση και τη συγκρότηση της παράταξης, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 16 Νοεμβρίου η «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα». Η συνέλευση έγινε υπό την επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και παρουσία πλήθους στελεχών του συνδυασμού στο θέατρο «Πήγασος».

 

Η κα Χαραλαμπίδου έκανε μια σύντομη αναφορά στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και τόνισε πως τα επόμενα 5 χρόνια θα οδηγήσουν στην εδραίωση της παράταξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πάντα όμως με βασικό στόχο τη συνεργασία με τους απλούς ανθρώπους και τα κινήματα.

 

Η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» πρόσθεσε πως πρόσφατα εγκρίθηκε και ο κανονισμός λειτουργίας της παράταξης, τον οποίο χαρακτήρισε ως πολύ δημοκρατικό και ως πρότυπο, αφού καινοτομεί και κατοχυρώνει πλήρως τα δικαιώματα των μελών της.

 

Σύμφωνα με τον κανονισμό έχουν ξεκινήσει και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα συνελεύσεις με σκοπό να συσταθούν τα συντονιστικά όργανα του συνδυασμού σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Η Δ. Χαραλαμπίδου τόνισε πως στόχος και δουλειά της παράταξης δεν είναι απλά να εκφράζει γνώμη, να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τα θέματα που θέτει η διοίκηση Τζιτζικώστα. Αντίθετα, είναι να αναδεικνύει τη δική της πρόταση και να πρωτοπορεί στην ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες. «Για να γίνει όμως αυτό χρειαζόμαστε τον καθένα από σας» επισήμανε. Γι’ αυτό, συνέχισε, χρειάζεται ενημέρωση τόσο από τους πολίτες προς τα στελέχη της παράταξης για τα ειδικότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν όσο και αντιστρόφως για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο.