Παρουσίαση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία

Τους έξι υποψήφιους βουλευτές του στην Πιερία παρουσίασε επίσημα το ΠΑΣΟΚ το Σάββατο 10 Ιανουαρίου. Η παρουσίαση των υποψηφίων, οι οποίοι ρίχνονται στη μάχη του σταυρού για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έγινε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στην Κατερίνη.

 

Οι έξι υποψήφιοι είναι οι:

 

– Καλπακίδης Δαμιανός, περιβαλλοντολόγος – μελετητής (από την Κατερίνη)

 

– Μαλτζάρης Ιωάννης, πρώην εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Λάρισας, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων και ελεύθερος επαγγελματίας (από την Κατερίνη)

 

– Μαυροειδής Δημήτριος, ελεύθερος επαγγελματίας (από την Κατερίνη)

 

– Νικολόπουλος Κωνσταντίνος, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς Κολινδρού και συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος (από την Καστανιά)

 

– Ντινάκης Απόστολος, εκπαιδευτικός στον τομέα της πληροφορικής (από το Λιτόχωρο)

 

– Πετρίδης Σάββας, στέλεχος του ΟΣΕ (από τη Σφενδάμη)

 

Την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε ο Χρήστος Τζιουβάρας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής μετά την παραίτηση και την υποψηφιότητα του κ. Καλπακίδη και ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωτής γραμματέας.

 

«Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη στην Πιερία εκφράζει τα προτάγματα της εποχής. Είναι ένα ψηφοδέλτιο δημοκρατικό, προοδευτικό, μαχητικό και συνεπές στον πολιτικό χώρο και στο χρόνο. Δεν μας εκφράζει η στρατηγική του φόβου, η πολιτική του εκβιασμού της ψήφου και θέλουμε την ημέρα των εκλογών οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες με πνεύμα ελεύθερο, αλλά και συνειδητά έχοντας στο νου τους πού ήταν η χώρα, που είναι σήμερα, αλλά και το τι έχουμε μπροστά μας» ανέφερε.

 

Ο κ. Τζιουβάρας πρόσθεσε πως το πολιτικό κλίμα είναι κατακερματισμένο με πολλά κόμματα «κάτι που από μόνο του μιλά για συμπράξεις και κυβερνήσεις συνεργασίας» σημειώνοντας πως υπάρχουν δύο κόμματα «μεσαίου» μεγέθους, από τη μια τη Νέα Δημοκρατία, που «πριν το 2012 μιλούσε για ένα άλλο μείγμα πολιτικής» αλλά ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έφτασε εδώ που βρίσκεται «έχοντας δώσει κυριολεκτικά τα πάντα στους πάντες και σήμερα 15 μέρες πριν τις εκλογές δεν έχουμε καταλάβει ακόμη τι θα κάνει αν κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

 

Ο νέος γραμματέας επισήμανε ότι στη μέση υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, που «ορθώνει το ανάστημά του, που λειτουργεί ως αρμός σύνδεσης μεταξύ αυτών των αντιθετικών δυνάμεων και των άλλων κομμάτων, που θα αναλάβουν την ευθύνη να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας λειτουργώντας ως εγγυητής της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ακεραιότητας και της ίδιας της υπόστασης του έθνους.