Παρουσίαση των υποψηφίων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

 

Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφιών βουλευτών Πιερίας για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έγινε το πρωί της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου στην Κατερίνη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκαν οι λόγοι που χρειάζεται η παρουσία ενός νέου κινήματος αυτή τη χρονική στιγμή, στο διακύβευμα αυτών των εκλογών και στο στοίχημα του κινήματος. Όσον αφορά στο ψηφοφέλτιο, υπογραμμίστηκε πως πρόκειται για ένα «μαχητικό, αξιόπιστο, προοδευτικό ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο δημοκρατών σοσιαλιστών».

 

Αναλυτικότερα, ο Βασίλειος Μπουροζίκας, ο οποίος έκανε και την εισαγωγική τοποθέτηση, επισήμανε πως το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι ένα κίνημα προοδευτικών αξιών, ένα κίνημα αλήθειας απέναντι στον ανορθολογισμό, πρωταγωνιστικό στον πόλο των ευρύτερων συνεργασιών, δίχως όμως να είναι «πατερίτσα» της δεξιάς και ουραγός, που στέκεται απέναντι στον ελιτισμό, την αλαζονεία της εξουσίας και τα παιχνίδια κορυφής.

Οι λόγοι που επιβάλλουν την παρουσία του είναι πέντε:

 

α) γιατί η χώρα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις και ηγεσίες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό κόστος,

 

β) γιατί είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων της προόδου,

 

γ) γιατί στη δημόσια ζωή είναι αναντικατάστατος ο πρωταγωνιστικός ρόλος των δημοκρατών σοσιαλιστών και για κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο,

 

δ) γιατί πρέπει να αποκαλύπτονται αλήθειες, που πνίγηκαν κάτω από ένα πέπλο σιωπής και συνομωσιολογίας και

 

ε) γιατί πρέπει να δοθεί φωνή και δύναμη σε χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες.

 

«Επιλέξαμε τη ρήξη με το κομματικό κατεστημένο, όπως ο Αντρέας το 1974. Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο. Όσοι δεν θέλουν να καταλάβουν την πρωτοβουλία μας μιλάνε για προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου.

 

Κλείνουν τα αυτιά τους στους χιλιάδες συμπολίτες μας, πρώην και νυν μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, που ζητούσαν κάτι να γίνει επιτέλους για να σταματήσει ο αφανισμός των αξιών μας από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

 

Όσοι δεν θέλουν να μας καταλάβουν, μιλάνε για “διάσπαση”. Εμείς μιλάμε για λύτρωση. Μιλάμε για δημιουργική ρήξη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουροζίκας.

 

Επιπλέον, πρόσθεσε πως κανένα μνημόνιο δε θα ήταν αναγκαίο αν δεν είχε προηγηθεί η «πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009» και έθεσε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τα βήματα προόδου που έγιναν στην Ελλάδα.

 

Αναφερόμενος στο διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Μπουροζίκας τόνισε πως είναι η διασφάλιση της πορείας της χώρας εντός της ευρωζώνης, η ανάκαμψη της οικονομίας, η στήριξη των πιο αδύναμων που έχουν πληγεί από την κρίση.

 

Στόχος του Κινήματος είναι μια κοινοβουλευτική παρουσία που θα δώσει και πάλι φωνή στους πολίτες για να υπάρξει σύγκρουση με νοοτροπίες του παρελθόντος που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

 

«Να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση με προοδευτικό πλαίσιο, η οποία θα προτάξει την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στη βάση ενός Ελληνικού Σχεδίου, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των προβλημάτων της φτώχειας που οξύνθηκαν λόγω της κρίσης».

 

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΙΔΗΣΟ, οι οποίοι ήταν παρόντες και συγκεκριμένα των Μανώλη Κοσμαδάκη, Λάζαρου Προβατίδη, Καλλιόπης (Πόπης) Σαραϊλίδου, Νίκου Τσακιρίδη, Χρήστου Τσικούρα και Γιώργου Χιονίδη.