Την καθιερωμένη του Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψαν τα μέλη του Συλλόγου Κρητών «οι Σταυραετοί», το βράδυ της Κυριακής 18 Ιανουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην οδό Σβορώνου, ενός Συλλόγου που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και παρουσία στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιωακείμ που παράλληλα χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, ενώ μετά την κοπή εκπρόσωποι των αρχών και υποψήφιοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

 

Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι υποψήφιοι Βουλευτές της ΝΔ Πιερίας Άννα Μάνη, Δημήτρης Μπέης, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πιερίας Ευγένιος (Ολύμπιος)Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του Κώστα Κουκοδήμου, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θόδωρος Παυλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέφανος Μπιτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου, Τάσος Παπαζήσης και Ροδή Ελευθεριάδου, ο Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά Άρης Κασιμίδης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Λάμπρου, η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ματούλα Βελώνη και πλήθος κόσμου που δημιούργησε το γνωστό αδιαχώρητο στον χώρο του Συλλόγου.

Προσφέρθηκαν πίτες, γλυκά, τσικουδιά και παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα, ενώ το τυχερό φλουρί έπεσε στον δημοσιογράφο Γιάννη Τσιμπονίδη.